Искат постоянен арест за извършителя на убийството в Кюстендил

2021 г. изплащат първите допълнителни пенсии

Йорданка Фандъкова положи клетва като кмет на София за четвърти път

Нивите в Шумен поскъпнаха с 500%

Около 50 ракети са били изстреляни срещу Израел от Ивицата Газа (ВИДЕО)

Нина Добрев приета в болница по спешност

Хилария Болдуин отново загуби бебето Втори спонтанен аборт за една година

Областният управител на София към общинските съветници: До края на мандата си работете в полза на столицата

Арестант избяга в Бургас Извели го да чисти, ударил охраняващия го полицай с дръжката на метлата

Джип уби пешеходец на бул. „Симеоновско шосе“ в София

Кола връхлетя върху пешеходка в Търново Сигнал за инцидента е подаден в полицията след 7 часа

Симфониците свирят „Хари Потър” Концерт с музиката на Джон Уилямс преди премиерата на „Междузвездни войни”

Бързи и яростни коли за продан 21 автомобила на Пол Уокър отиват на търг

Разкриха младеж, задигнал ловно куче в Елена Разследват побой на питбул в Павликени

Откриха дрога в колата на младеж в Горна Оряховица

Храмът на Ванга потъна в екзотична гора

Фондация „Ванга“ уважава традицията да засажда екзотични и редки растения в двора на пророчицата.

Бамбук покри Рупите, според мъдреците стъблата му са стъпалата към висшето познание

Истинска бамбукова гора е израснала и обгражда храма и гроба на пророчицата Ванга на Рупите. Преди години в този район изобилствало от растението папур, но сега бамбукът е превзел рекичката, която минава точно пред храма, видя „Зодиак“.

Екзотичното растение е купено и донесено от Гърция преди три-четири години. “Преди година пък засадихме още малко от лявата страна на двора”, разказа служителка на храма.

Изборът му не е случаен за това място. Бамбукът играе огромна роля в изкуството и символиката на Изтока. За мъдреците възлите по стъблата на бамбука са стъпала по пътя към висшето познание. Един от атрибутите на Гуан Ян – богинята на милосърдието, е именно бамбуково клонче. В Япония подаващите се изпод замята млади бамбукови кълнове символизират безкрайна младост и неукротима сила.

Местната екзотична гора е пораснала бързо и е създала добра сянка в района. Това е единствената истинска и голяма бамбукова гора в Пиринско, разказват хората. Приживе Ванга се славела като любителка на екзотичните и красиви цветя. Пророчицата събирала флора от цял свят.

Тя говореше с тях и твърдеше,че растенията са живи създания. Затова мразеше да й подаряват откъснати цветя, спомнят си хора, които лично са я познавали.

„Не късайте цветята! Всяко цвете е като едно слънце или баня. Когато ги гледаш и им се любуваш, ти получаваш такова освобождение както от слънцето или както след баня. Когато ги късате, не забелязвате как те плачат… Тъжно е да се откъсне клонче от дърво или от люляк, макар и там да остават и други цветове. А колко скръбно е да се откъсне лале или кокиче, то е все едно майка да изгуби единственото си дете… Говорят ми растенията, но те са много, а аз успявам да запомня малко“, казвала пророчицата.

Сега фондация “Ванга” продължава традицията да засажда екзотични и редки растения в двора на пророчицата.

 

Заветите на пророчицата за природата

„Земята е нашата майка. Пазете я, почитайте я. Земята ни храни и търпи, но понякога се надига и наказва. Тя може много тежко да наказва…“

„Цветята са живи същества, излъчват енергия, дават сила. По това как растат в една къща ще разберете има ли любов и хармония в нея.“

„Светът е започнал с билките и с билките ще свърши. Но билките от една страна лекуват само хората, които живеят в нея. Така е определено. Всеки да се лекува със своите билки.“

„Лекарствата затварят вратата, през която може да влезе природата чрез билките и да излекува болния организъм. За всяка болка има билка.“

„В Природата е написано кой как да се лекува. Четете езика на Природата, чрез нея Бог говори.“

 

Земята е жив организъм

Ванга винаги е съветвала хората да не гневят Земята, която по думите й е жив организъм. Винаги съветвала хората да не я тровят с торове и химикали, защото те разболяват и след тях спасение няма.

„Изучавайте нейния език и нейните закони и ги спазвайте, за да живеете по-дълго и по-добре. Ако сте внимателни с нея, тя ще ви даде много. Ако я гневите, ще ви накаже, защото е по-силна от вас. Колко години гледам вече: цели градове има погребани под земята след природни катаклизми, колко древни цивилизации са си отишли…”, казвала пророчицата за бъдещето на планетата и хората.

 

13978401_10153686955062617_1049585452_o
Горичката израснала за три-четири години.
13957611_10153686954532617_426169696_n
Някога храмът е бил заобиколен от папури. Днес бамбукът, символ на мъдрост, е превзел мястото
error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.