Две мистериозни убийства разследват край язовир в Негован (обзор) Мъж застрелян с 3 куршума, жена гръмната и разчленена

Две вили са изгорели при пожара край Реброво, очаква се да бъде изпратен хеликоптер

Иран заяви, че танкерът „Грейс 1“ ще отплава от Гибралтар в неделя вечерта

Бананите от Еквадор с кокаина били за румънската мафия Проверяват складове в София, Пловдив и Варна

Улиците на Хонконг се изпълниха с протестиращи въпреки проливния дъжд (СНИМКИ и ВИДЕО)

ДНК проба доказа: Мартин Трифонов е изнасилил и убил детето в Сотиря

Сложна операция в Полша за спасяване на пещерняци

Мария Димитрова от София: Пожелай си спасение и чудесата идват при теб При д-р Емилова жената се избавила от мъртвата хватка на тежки болести

Диетата на Одри Хепбърн Паста, паста и отново паста

Българският ансамбъл грабна злато и бронз на Световната купа в Минск

Турското езеро Туз се оцвети в розово (СНИМКИ и ВИДЕО)

Голям пожар бушува край село Реброво (СНИМКИ)

Гибралтар отново не прие искането на САЩ да не освобождава иранския петролен танкер

Бебе на 40 дни почина от задушаване в Благоевградско

Русия няма да разполага нови ракети в Европа, ако същото направят и САЩ

Храните са вредни, но за сметка на това по-скъпи

Бих се пошегувал с един надпис в казармата – „Службата е тежка, но за сметка на това продължителна“. Ето и един аналогичен надпис по темата: „Храните са вредни, но за сметка на това по-скъпи“. Това заяви премиерът Борисов по време на форума за двойния стандарт на храните.

„Бих се срамувал много, ако бях на мястото на тези вериги, производители, защото страшно обидно звучи. От години съм един от най-големите защитници на европейската перспектива, дори не ми е минавало през ума, че е възможно такива компании да си позволят да правят подобно нещо. Ние сме се отнасяли с уважение и сме помагали за навлизането на продуктите им на нашия пазар.
Не ви ли се струва безобразно? Национален вкус за бебета… Кой умник каза че българското бебе обича палмово масло? И постави 100 милиона души да се чувстват като аборигени. Дори аборигените живеят по-добре. Да даваш на бебетата по-лоша храна!?“, коментира премиерът.

„Чух, че има държави, които не искат да подпишат тази декларация. Ако точно това не им е работата, която касае живота и здравето на човека? Поне над 200, 300 дни сме се занимавали с мигрантската вълна, а тук касае 100 милиона в Югоизточна Европа и още 30 милиона в Западна Европа“, добави той.

„Разпоредил съм да се говори с магазинната мрежа и ще се подготвим добре заедно с КЗП, БАБХ и омбудсмана“, заяви Борисов и допълни, че се надява Жан-Клод Юнкер и Вера Йоурова да направят така, че тази тема да не стигне до 16 и 17 май в София на Съвета. „Ще говоря и с Доналд още днес“, категоричен беше Борисов.

„Единсвото на ЕС означава един стандарт и за изостаналите страни. Какво сме виновни ние, че когато са седнали Сталин, Рузвелт и Чърчил и са разпределили света, ние сме попаднали от тази страна на бариерата. Сега бързаме, искаме, дисциплинирани сме да наваксаме. Надявам се всички да подпишете декларацията, защото това ще бъде акт на справедливост, че сме допринесли всички да вложим здравето сигурно на стотици хиляди българи, а сигурно и на милиони, попаднали от другата страна на бариерата“, допълни той.

„Можем да изкупим поне малко греха си за това, с което сме допринесли. Обещавам ви, че темата ще продължи да стои, докато не я решим. Каузата е правилна“, добави премиерът Бойко Борисов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.