Храни и напитки у нас са с различно качество от продаваните на Запад

За сирената е установено, че предлаганите на западния пазар имат по-силно изразен вкус на мляко.

Проверки на българските власти потвърждават, че хранителни стоки, произведени от европейски компании и предлагани на българския пазар с различен състав и качество спрямо Западна Европа, макар цените им да са сравними съобщи пред радио “Дарик” земеделският министър Румен Порожанов.

За сравнение са използвани храни, купени от супермаркети в Австрия, Германия, Италия, Швейцария, Дания и други. Досега е установено, че в безалкохолните напитки за българския пазар захарта е заменена с изоглюкоза (сироп от царевица). Разминаване има и при детски храни. В сирената, предлагани в България, пък имат отклонения във вкуса – за западния пазар вкусът на мляко е по-силно изразен, каза Порожанов.

Физикохимичните изследвания ще продължат до края на месеца. След това се очаква ресорните министри на България и други източноевропейски държави да сезират еврокомисаря за защита на потребителите за премахване на тази несправедливост.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. кво се чудите,нали Европа е на няколко скорости!!!!!да не очаквате да си дадат хубавите стоки на хората 2 ръка!!!

  2. Момчета някой може ли да почерпи парче кренвирш и малко хлебец. От три дена не съм ял !

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.