Чрез камбанен звън бе изпълнена песен на Авичи в негова памет

Съперничка топи разликата с Ердоган

КЕВР без право на глас по сделката с ЧЕЗ Депутатите се отказаха да увеличат правомощията на регулатора

Велико Търново увеличи населението си с 1000 души за година

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 25 април 2018

Армия чисти Солсбъри от „Новичок“ Военната операция ще трае седмици

Румен Порожанов: Системите за производство на хранителни продукти трябва да са адаптирани към новите екологични предизвикателства

Според 61% от българите професионалното образование гарантира добра работа

Рашидов помага на музикантите от БНР Към момента средното им възнаграждение е 550 лева

5000 лева гаранция за шофьорката от “Тракия, нямало опасност да се укрие 29-годишната Цвета Таскова, която предизвика катастрофата край Вакарел, излиза на свобода

10 обвинения са повдигнати срещу нападателя от Торонто

Маймуна и миещи мечета идват в зоопарка на Шумен Павианът Шмоко ще има булка

Условна присъда за магистрат

Започна Съветът за сътрудничество на високо равнище между България, Румъния, Сърбия и Гърция, в който участва Бойко Борисов

Босненската и хърватската полиция арестуваха 20 трафиканти на нелегални преселници

Христо Бозуков ще промени наредбата, която разгневи овцевъдите

Земеделският министър Христо Бозуков е готов да преразгледа спорната наредба, която изведе животновъдите на протест. Това стана ясно при кратката му среща с недоволните овцевъди, събрани пред министерството.

След като ги упрекна, че не са поискали разговор и не са го предупредили за протеста си, проф. Бозуков покани техни представители в министерството. Пред журналисти министърът каза, че основания за протеста има и че той ще работи за промяна в правилата, които създават изкуствено напрежение в сектора, предаде БНР.
Фермерите настояват за равнопоставеност при разпределение на субсидиите.

Спорната Наредба №3 изисква от овцевъдите, които произвеждат мляко, да докажат с документи, че са предали определено количество мляко, за да имат право на субсидия. Това изискване обаче не се отнася за фермерите, които отглеждат месодайни и автохтонни породи. Над триста хиляди овце годишно получават субсидия. 120 хиляди са тези, които ще получават подпомагане, без да доказват нищо. Това, според Националната асоциация на овцевъдите, е несправедливо. И те настояват всички животновъди да доказват с документи производството си, за да няма дискриминация.

Другото искане на протестиращите е да не се ограничават регионите, в които фермерите имат право сами да продават своята продукция. По досега действащата наредба, фермер от Кърджали например няма право да продава мляко и сирене в София.

Овцевъдите изляха на тротоара пред ведомството точно 70 литра мляко, толкова, колкото трябва да докажат, за да получат субсидия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.