Гледайте НА ЖИВО пресконференцията на Путин и Тръмп (ВИДЕО)

Валери Симеонов: Нерегламентирана търговия е вкарала чумата от Турция

Главният архитект на София ще обсъжда с граждани бъдещето на центъра на града Сред темите е конкурсът за обновяване на площад „Света Неделя“

МОН затяга мерките спрямо родителите, които не пускат децата си на училище Обсъждат се дори промени в Наказателния кодекс

Бойкотират преговорите за прага на осигуровките Вдигат минималната заплата с 9,8% при 3,2% ръст на производителност­та

Продължава ремонтът по столичния булевард „Христофор Колумб“

Николина Ангелкова: Турция попада в топ 10 на пазарите за входящ туризъм за България Министърът на туризма разговаря с турския си колега

Делио Роси преди „Вадуц“: Бъдещето ми зависи от резултатите

Актьорът Дейвид Хаселхоф ще се жени за трети път

Дете с ротавирус в инфекциозното след плаж в Обзор

Цвета Караянчева отиде в дома на Николай Колев

Рим обяви първа миграционна победа Салвини: Вече не сме бежанският лагер на Европа

Тифозите на „Ювентус“: Кристиано, донеси ни Шампионска лига!

Празненствата във Франция отнеха два човешки живота

Срещата на 4 очи между Путин и Тръмп продължи над 2 часа

Христо Бозуков ще промени наредбата, която разгневи овцевъдите

Земеделският министър Христо Бозуков е готов да преразгледа спорната наредба, която изведе животновъдите на протест. Това стана ясно при кратката му среща с недоволните овцевъди, събрани пред министерството.

След като ги упрекна, че не са поискали разговор и не са го предупредили за протеста си, проф. Бозуков покани техни представители в министерството. Пред журналисти министърът каза, че основания за протеста има и че той ще работи за промяна в правилата, които създават изкуствено напрежение в сектора, предаде БНР.
Фермерите настояват за равнопоставеност при разпределение на субсидиите.

Спорната Наредба №3 изисква от овцевъдите, които произвеждат мляко, да докажат с документи, че са предали определено количество мляко, за да имат право на субсидия. Това изискване обаче не се отнася за фермерите, които отглеждат месодайни и автохтонни породи. Над триста хиляди овце годишно получават субсидия. 120 хиляди са тези, които ще получават подпомагане, без да доказват нищо. Това, според Националната асоциация на овцевъдите, е несправедливо. И те настояват всички животновъди да доказват с документи производството си, за да няма дискриминация.

Другото искане на протестиращите е да не се ограничават регионите, в които фермерите имат право сами да продават своята продукция. По досега действащата наредба, фермер от Кърджали например няма право да продава мляко и сирене в София.

Овцевъдите изляха на тротоара пред ведомството точно 70 литра мляко, толкова, колкото трябва да докажат, за да получат субсидия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.