Христо Григоров е преизбран за председател на БЧК

Христо Григоров

Делегатите на отчетно-изборното общо събрание избраха ръководни органи на организацията. Те гласуваха с таен избор с две отделни бюлетини- за председател и за зам.-председатели.

Акад. Христо Григоров беше преизбран за председател на Българския Червен кръст. Зам.-председателите на БЧК ще бъдат трима- проф. Здравко Маринов от БЧК София-град, д-р Валентин Пеев от БЧК София- област и Стойчо Стойчев от БЧК- Ямбол, информират от БЧК.

Преди гласуването акад. Христо Григоров заяви, че, ако делегатите му гласуват доверие, БЧК ще се запази като водеща и най-голяма хуманитарна организация в България. „Ще запазим неутралитета и финансовата стабилност на БЧК“, обясни той. „Българския народ има нужда от нас, институциите тепърва ще имат нужда от нас“, посочи акад. Христо Григоров. „Ако продължаваме да работим, както досега- обединени от идеята за хуманността, нашият авторитет ще бъде още по-голям“, коментира той. „Сега правим историята на БЧК, а когато я четат хората ще бъдат удивени, че успяхме да запазим БЧК в това трудно време“, каза още акад. Христо Григоров.

Генералният директор проф. д-р Красимир Гигов представи плана за работа на БЧК през 2017 г., а зам.-генералният директор Василка Каменова – Бюджета за 2017 г. След гласуването и приемането им делегатите приеха и промени и допълняния в Устава на БЧК и в Статута на БМЧК. Обсъдени бяха и редица организационни въпроси.

Общото събрание беше закрито от председателя на БЧК Христо Григоров, който отново изказа своята признателност към всички в залата за упорития им труд и всеотдайност и пожела „Мандат 2017 - 2020 година да е още по-плодотворен и успешен за „къщата на доброто, където всеки нуждаещ се български гражданин може да намери протегната ръка за помощ!“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България