Христо Иванов: Считаме, че реалният шанс за излъчване на правителство е вторият мандат, отговорността е на ИТН (ВИДЕО)

Кадър от Нова тв

Ние считаме, че реалният шанс за излъчване на правителство е вторият мандат. Мнозинството от българските граждани пожелаха промяна, в този смисъл отговорността е на "Има такъв народ". Ако бъде потърсена нашата подкрепа, ние ще отговорим изключително отговорно и конструктивно, без да поставяме предварителни условия, но с ясна ориентация към нашата програма и към това, което считаме, че трябва да свърши едно правителство. Това заяви председателят на ПГ на "Демократична България" Христо Иванов след консултациите при президента Румен Радев.

Нашият водещ въпрос не е може ли да бъде излъчено правителство, мнозинство за каквото и да било правителство ще се намери, големият въпрос е може ли това правителство да свърши работа.
Коалицията на оставащите, на тези които желаят статуквото да продължи, могат да излъчат кабинет, въпросът е дали той ще бъде кабинет на промяната, а ние искаме да подкрепим кабинет на промяната, изтъкна Христо Иванов.

По думите му, ако втората политическа сила не съумее да получи такова мнозинство на промяна, започва разговор за трети мандат, "но този разговор за нас в момента е под въпрос". Ние самите не смятаме, че с 27 депутати можем да бъдем носители на претенция за третия мандат, каза още Христо Иванов. 

Когато стигнем до там, ще водим допълнителни разговори. Не можем да отхвърлим перспективата за това, че в крайна сметка ще се стигне до предсрочни избори. Основната ни цел е да има правителство и затова ще бъдем отговорни, каза още Христо Иванов.

https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/205436001093848

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика