Христо Монов: Полфрийман обори един от мотивите на съда - че се бил поправил

Христо Монов, баща на убития студент.

Голямата провокация бе направена чрез едни силно зависими хора и тя не успя. Възмедието срещу Полфрийман мисля, че се случва - щом успяхме като общество да се обединим, че е постановен незаконен акт, значи сме способни да се борим да живеем достойно и да живеем по законите. Това заяви по Канал 3 Христо Монов, бащата на Андрей, убит от австралиеца Джок Полфрийман, за реакцията на обществото на съдебното решение да бъде освободен 6 г. по-рано.

"Поставихте много точен въпрос, който за съжаление тогава при разследването, не бе осветен - какво прави този човек 6 месеца незаконно тук в България? Усещането ми е, че той се е скрил от правосъдието. Защото в интервюто си вчера отхвърли нещо, което е факт - че бил малолетен: всеки може да го види в Интернет, не е слух. Той има и друго нападение, пак около Нова година - явно, може би дълбоко в гените му, има нещо, което го прави около Нова година върколак или нещо подобно. Още едно основание този човек да не е между нас", добави Христо Монов.

Той посочи, че с вчерашните си изказвания убиецът е оборил един от мотивите на Софийския апелативен съд - че се бил поправил. "Вчера в две интервюта той каза, че не е извършил това нещо, за което има присъда от 2011 г., минала през 3 инстанциии, в стотици часове заседания. Този човек, стоейки вече почти 12 г. в такова място, където трябва хора като него да са, през цялото време не е мислел за стореното, че е убил един свой връстник и опитал да убие друг негов", подчерта Монов.

"Какво бих му казал? Че е от хората, чиято личностна характеристика е на социопат - не признава извършеното, не изпитва съжаление и се чувства сигурен, че правото е на негова страна, правото на социопата да не живее по човешки закони и по законите на всяка страна. Той е интелигентен, манипулатор, с лидерски качества - всички тези неща са описани в моята наука, психологията, като характеристики на социопата. Но в някои страни тези хора ги оставят зад решетките за постоянно", добави Христо Монов.

Коментари

Задължително поле