Христо Проданов: Предсрочните избори ще бъдат тази година и ще ги спечелим

Недопустимо е да бяхме замълчали за аферата "Ало, Банов съм"

"В последните години живеем в перманентен скандал - излизаме от един и влизаме в друг", това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Христо Проданов пред БНР. "Не опозицията вкарва държавата в тези скандали, а самите управляващи, на базата на корупционните схеми, които управляват държавата, довеждат до този сценарий, в който се намираме", допълни той.

"Аферата "Ало, Банов съм" беше в следствие на това, че опозицията беше сезирана - целим да излезе наяве това, за което сме сезирани. Недопустимо е да бяхме замълчали по този въпрос, защото така бихме се превърнали в съучастници на случващото се в държавата", коментира народният представител. Той обясни, че хората, в отчаянието си и от липса на доверие към институциите, се обръщат към опозицията.

"От две години говорим за смяна на модела, по който се управлява България. Не е допустимо министърът, представителят на първия ешалон, да не е компетентен и да допуска да бъде рекетиран от втория ешалон, както той самият казва. Какъв министър си, и имаш ли претенции да управляваш цял сектор в държавата, след като не можеш да се справиш с един чиновник, който четири години те е рекетирал? Това не е сериозно за нас", категоричен бе Проданов.

"Предсрочните парламентарни избори ще бъдат тази година и ще ги спечелим. Основната ни задача, която трябва да си поставим след това, е да се направи основен преглед на администрацията и в нея да останат хората, които са компетентни и от които държавата може да има полза", коментира Проданов. По думите му едно от основните престъпления на ГЕРБ е партизирането както на държавната, така и на общинската администрация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България