Христо Радевски от Казанлък за програмата на д-р Емилова: Само за година стопих 49 кг

Мъжът се е излекувал от подагра

34-1

Специално за “Труд” д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на дълголетието. Тя е лекар с три специалности - вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лечение с плодове, чай и мед върху себе си и успява да се спаси от много тежки болести, решава, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 г. д-р Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лечение, през който са преминали над 45 000 пациенти от цял свят. Мнозина са се спасили от шаблонно дефинираните от официалната медицина като нелечими заболявания и като бонус са стопили килограми, при това с траен ефект. През 1997 г. д-р Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на САЩ.

Да направиш революция с тялото и мислите си, е работещата формула, с която Христо определя най-кратко случилото се с него за 12 месеца. В медицинския център на д-р Емилова идва преди година след опити проба/грешка за справяне с натрупаните килограми и установената през 2015 г. подагра. Болките в десния крак го измъчвали на пристъпи и Христо решил сам да си помогне. През цялата 2016 г. мъжът не консумирал никакви месни продукти и получил облекчение на подаграта, но... натрупал 22 кг.

Тежал 145 кг при ръст 185 см. Проблемите му с килограмите всъщност започнали, след като спрял активното спортуване. Качил 50 кг за няколко години и след тях продължавал да трупа по малко, но редовно. И така до преди една година, когато с идването в медицинския център на д-р Емилова нещата се преобърнали. По-точно казано се подредили по правилния начин в полза на здравето на Христо.

Той потърсил лекарката, за да получи информация за здравословното хранене и да го изпробва като алтернатива на удобните за официалната медицина клишета. Първата му програма била 10-дневна и мъжът открил, че ефектите са много бързи. Свалил 10 кг, но това било по-малката част от успеха. Освен подагра и затлъстяване Христо имал уголемяване и омазняване на черния дроб, завишени нива на инсулин /предшестващи появата на диабет втори тип/, често го атакували простуди.

От лекциите на д-р Емилова разбрал, че с желание и самодисциплина може да постигне всичко. Дал си сметка, че спирането на месото за година време, което приложил, имало ограничен резултат. В този период Христо приемал млечни храни и много тестени продукти. Потискала се болката в десния крак, нямало ги тежките пристъпи на подаграта, обаче килограмите изхвърчали. След като направил захранването по индивидуална схема от медицинския център, мъжът изцяло сменил начина си на хранене. Два пъти дневно хапва плодове, за любимите си череши казва, че може да изяде цяла щайга и с нетърпение чака сезона им. Консумира сурови зеленчуци, бобови храни, макарони от твърда пшеница, приготвени без мазнина, качествен пълнозърнест хляб, ядки. На 10-15 дни включва малка порция месо или прясна риба с голяма зеленолистна или зеленчукова салата. След 18 ч. не яде нищо, каквито и изкушения да се появят. За всичко в чинията внимава да е от сигурен доставчик, а най-добре да е споделено с приятели. Неслучайно е довел и някои от тях в медицинския център, за да видят сами как е постигнал своите впечатляващи резултати.

През март 2018 г. Христо тежи 96 кг и според д-р Емилова отслабването ще продължи, защото мъжът е стриктен в режима си. При всяка възможност денем върви пеш, в уикендите минава с колело до 15-20 км. Няма пристъпи от подагра, кръвното му е нормално, черният дроб вече не е уголемен и омазнен, в норма са и всички изследвания.

Това може да постигне само информиран човек, убеден е Христо. Дезинформираният греши и се впуска в неефективно самолечение. Програмата на д-р Емилова ми отвори път към здравето, казва мъжът. А лекарката ме спечели най-много с това, че обяснява нещата подробно и убедително, без да е крайна. Останалото е въпрос на личен избоp.

Картофи със зеленчуци на пара и чеснов ядков сос

s10-2

Продукти за

две порции:

300 г обелени картофи,

300 г зеленчуци микс (може и замразени),

50 г сурово кашу или белен суров слънчоглед /предварително изкиснати във вода/,

70 мл вода,

2 скилидки чесън,

2-3 стръкчета копър,

къри и самардала на вкус

Начин на приготвяне:

Нарязваме картофите на едри кубчета, подреждаме ги върху ветрило (пособие за варене на пара), поставено в тенджера, в която сме сложили вода - да покрие на 2-3 см дъното. Може да се използва и специализиран уред за готвене на пара. Върху картофите поставяме и зеленчуците. Затваряме капака и задушаваме на слаб огън около 40 мин. или докато омекнат картофите. Соса приготвяме като блендираме фино ядките, 70 мл вода, чесъна и подправките. Разпределяме задушените зеленчуци на 2 порции в дълбоки чинии. Заливаме със соса и поръсваме с наситнения копър.

Рецептата е на Веселин Станков - консултант-сътрудник

в медицинския център на д-р Емилова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве