Христо Стоичков: Виждам финал Англия – Италия

Христо Стоичков предвиди финал между Англия и Италия следващата седмица. Кавалерът на „Златната топка“ не спира да коментира в студиото на американския тв гигант TUDN – в програмата му са мачовете от Евро 2020, Копа Америка и Мейджърлигата. За феновете си в България най-успелият ни футболист намери време да напише в профила на своя бранд H8S във фейсбук: „Страхотно европейско! Групата на смъртта се превърна в групата на губещите! Трудно е да се прогнозира, но днес моят финал е Англия – Италия!“
Камата визира, че още на осминафинал си тръгнаха Франция, Португалия и Германия.
Гари Линекер, колега на Стоичков като носител на „Златна обувка“ от мондиал, официално погреба немското проклятие. Авторът на легендарната реплика „Футболът е проста игра, в която 22 души тичат след топката и накрая винаги германците печелят“ сега написа в туитър: „Време е фразата „германците винаги печелят“ да отиде в леглото и да почива в мир!“
С 2:0 на „Уембли“ англичаните си отдъхнаха – 55 години те чакаха да победят Бундестима в елиминационен мач. И сега имат уникален шанс да играят първи финал на европейско първенство, като първият им съперник е Украйна. Кралската подкрепа от трибуните помогна – принц Уилям и Кейт заедно със сина им принц Джордж се радваха в ложата. 25 милиона британци са ликували пред телевизорите. „Великолепното представяне“, написаха те в официалния си туитър.
„Много съм щастлив, но въпреки победата изпуснатата дузпа от 1996 година винаги ще ме преследва“, каза Гарет Саутгейт. Английският селекционер се провали фатално от бялата точка на Евро’96 в полуфинала срещу Германия.
„Трите лъва“ поставиха знака „Край“ за Йоаким Льов като треньор на Бундестима. Евро 2020 е най-слабото представяне на наставника. Досега Льов имаше финал и два полуфинала на европейски. В Германия разкъсаха треньора и федерацията от критики. Най-голямата е, че Льов трябваше да напусне след фиаското на Мондиал 2018, когато тимът отпадна в групата. Нито веднъж изкаралият 15 години на поста специалист не прие съвети, безсмислено извади за три години Томас Мюлер и Матс Хумелс от състава. Сега наред е Ханзи Флик, който трябва да подготви нов отбор за домакинското Евро 2024. Един от въпросите е дали ще остави Мюлер, който направи пропуска на вечерта и от 15 мача на европейски няма гол.
„Кой треньор прави втората си смяна чак в 87-ата минута при 0:2“, попита с недоумение Михаел Балак, световен вицешампион от 2002 г. „И преди смените му бяха странни“, добави Фреди Бобич, триумфирал на Евро’96.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят