Христо Стоичков изнесе лекция на децата в Чикаго

Христо Стоичков започна програмата по представянето на „Историята“ сред децата. Камата пристигна в ранни зори в българското училище, а над 400 малчугани го чакаха. В ръцете си Стоичков носеше Златната топка, най-големия индивидуален приз във футбола. “Всички ще получите автограф и всички ще пипнете топката”, започна най-големият български футболист.

До него на сцената застана Шефкет Чападжиев, един от най-уважаваните българи в САЩ. Именно той имаше привилегията за първа лична снимка с топката. След това Камата изнесе едночасова лекция на децата и родителите им. Разказа за футболните си години и за сегашната си работа в телевизионния гигант “унивижън”.

“На последното световно първинство в Русия победихме всички телевизии - каза Стоичков. - Най-гледани бяха нашите документални филми. Важното е, че съм щастлив, че работя в тази телевизия и правя интервюта с най-известните хора във футбола. До мен работят величия като Иван Саморано, като Феликс Фернандес. Но аз съм част от един уникален екип от момичета и момчета, без които не можем. Аудиторията ни редовно е на 100 милиона зрители и всички сме горди с тях. Започнах с договор за четири години, а наскоро подписах нов за още четири.”

Стоичков беше посрещнат от облечени с родни носии деца. А първо по стара българска традиция отчупи от питка със сол и мед.

Шефкет Чападжиев също разказа на препълнената зала как се е запознал със Стоичков и как е дошъл в САЩ преди 56 години. Кавалерът на „Златната топка“ обяви, че с Мистър Чап ще е първата снимка със „Златната топка“, защото именно в Чикаго и с негова подкрепа България постигна първа победа на световно първенство – 4:0 над Гърция през 1994 година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ