Христо Стоичков: Роналдо никога няма да е като Меси

Легендата Христо Стоичков за пореден път даде да се разбере, че за него Лионел Меси е по-добър от Кристиано Роналдо. Камата заяви това в интервю за руския вестник "Спорт Експрес".

"Меси безусловно е номер едно - каза Стоичков. - Лео играе за отбора. Има изключителна техника, интелект и не е егоист. Хората го сравняват с Алфредо ди Стефано, с Пеле или с Йохан Кройф...а Роналдо го сравняват с Меси. Това казва много. Кристиано никога няма да бъде като Лео. Трябва да се знае, че и "Реал" няма да бъде като "Барселона". Сега може да спечелиха Шампионската лига два сезона поред, но знаете ли, че в продължение на 59 години не успяха да триумфират едновременно с титлата в Испания и с тази от най-големия клубен турнир в Европа?"

Стоичков бе в Русия като посланик на международния проект "Детска шампионска лига "Лукойл". В съветската република Камата сподели и по какво си приличат местният футбол и този в България.

"И на двете места има спад на качеството – каза Стоичков. - Виждате, че в отборите липсват играчи с големи имена. Основната причина са големите проблеми в младежкия футбол. Подрастващите трябва да работят всеки ден. Необходимо е да се внуши на децата по-голяма любов към спорта. Сега всички носят скъпи смартфони и каква ли не техника. Социалните мрежи са загуба на време.“

Коментари

Задължително поле