Христо Христов е новият кмет на пазарджишкото село Мирянци

Издигнатият от Инициативен комитет независим кандидат Христо Стоянов Христов е новият кмет на село Мирянци след частичните местни избори, съобщиха от Общинската избирателна комисия. В селото е регистрана избирателна активност от 68,92% – от имащите право на глас 473 души това свое право са упражнили 326 от местните жители.

13 от бюлетини са обявени за недействителни, а действителните бюлетини с глас за Христов, който бе и единственият кандидат за вакантния кметски пост, са 293.

До частичните местни избори се стигна, след като избраният през есента на 2015 г. в люта битка с Христо Христов и само с няколко гласа повече Атанас Минчев (ГЕРБ) подаде изненадващо оставка с мотива „лични причини“. Преди това Христо Христов бе кмет на Мирянци два мандата, а сегашният му ще е трети. Подкрепа преди частичните местни избори към независимия кандидат декларираха от БСП, от коалицията „Тодор Попов за Пазарджик“ и лично от кмета на Община Пазарджик. „Фактът, че Христо Христов е единственият кандидат за мен е доказателство, че е харесван от всички в Мирянци“, коментира градоначалникът на Пазарджик Тодор Попов. Христо Христов е семеен с две деца.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.