Христо Янев не спря ЦСКА

Христо Янев не успя да спре бившия си тим ЦСКА. Неговият "Нефтохимик" загуби с 0:2 у дома, за да задълбочи клизата си. А в първия си мач временният треньор на ЦСКА Стамен Белчев стартира с успех.

В мразовитата бургаска вечер най-трогателен бе стартът на мача. Всички футболисти на ЦСКА излязоха с черни фланелки със снимка на починалия в самолетната катастрофа над Колумбия бивш защитник на тима Филипе Машадо. Вдигнаха и екип с №84, който бразилецът носеше на "Армията" в периода 2007-2009 г.

Белчев заложи много повече на българи в състава в сравнение с предшественика Едуард Йорданеску. След скучно първо полувреме ЦСКА най-накрая успя да зарадва феновете си с попадения на чужденци. Първо Рафа Перес откри с глава в 49-ата минута, а десет по-късно Густаво Кулма се разходи из защитата на "шейфовете" да втория гол. Контузия в коляното преди почивката получи халфът на "Нефтохимик" Станислав Маламов, който през май вкара победния гол за ЦСКА във финала за купата на България срещу "Монтана".

Бургаският клуб има само три победи от 16 мача през сезона и бъдещето на Янев не е сигурно. Въпреки това едва ли ще има рокади на треньорския пост преди последните 3 кръга през годината.

ЦСКА пък спечели едва второ гостуване в провинцията след 2:0 над "Монтана" в Ловеч, когато все още треньор бе Йорданеску. Третата победа на чужд терен бе в столичното дерби със "Славия".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ