Хуан Мартин дел Потро преди мача с нашия: Григор е фаворит за титлата в Пекин

Григор Димитров явно е взел страха на следващия си съперник на турнира в Пекин Хуан Мартин дел Потро. Днес от 14,30 часа двамата излизат на централния корт в мач от втория кръг, а Кулата от Тандил има пресни спомени от първото си поражение от българина в Синсинати (САЩ) през август. Преди това обаче двуметровият аржентинец има 5 победи в мачовете между двамата.

„Жребият ми не е лесен – трябва да играя с Димитров още във втория кръг – оплака се Делпо. - Той е един от фаворитите за титлата. Този мач можеше да е полуфинал или финал.“

Димитров намери място във втория кръг след трудна победа – 6:1, 3:6, 6:3 срещу босненеца Дамир Джумхур. В първия си мач в Азия българинът показа слабости в играта си – сервисът му не бе на ниво и той допусна цели 9 двойни грешки. Все пак Григор не позволи на Джумхур да направи трети пореден силен турнир след титлата в Санкт Петербург и полуфинала в Шенжен (Китай). Ключът към успеха беше упорството, с което Димитров спасяваше точките за пробив на съперника – 8 от 9.

Още повече проблеми имаше и тенисист №1 в света Рафаел Надал (Испания), който трябваше да спаси 2 мачбола преди да се поздрави с победа с 4:6, 7:6 (6), 7:5 срещу Лука Пуй (Франция). Двамата с Григор могат да се срещнат на полуфинал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт