Хубчев към БФС: Искам контроли

Петър Хубчев, селекционерът на националния ни футболен тим, поиска от своя работодател БФС контроли през следващата година. Наставникът заяви категорично, че ще настоява пред централата да бъдат уредени 2 приятелски срещи през месец март. Той афишира намерението си след победата над Саудитска Арабия с 1:0 в Лисабон.

Спарингът беше единственият за „трикольорите“ през календарната 2017-та година. За справка, нашите съперници в световните квалификации в Русия са имали много повече проверки. Беларус изигра шест контроли, Холандия и Франция – по пет, Швеция - четири, а Люксембург три.

„На всяка цена ще настоявам пред ръководството за проверки - каза Хубчев, който води отбора за десети път. - Искам два мача през месец март. Този със Саудитска Арабия в Лисабон се оказа много полезен. Отношението на всички беше много сериозно и за радост успяхме да го пренесем и на терена този път, защото преди не винаги ставаше“.

Победният гол за България вкара Ивелин Попов. Играчът на „Спартак“ (Москва) се разписа с глава в 81-ата минута след центриране на Георги Миланов.

„На нас ни трябват подобни мачове, за да обиграваме отбора - каза играчът на руския ЦСКА. - Обещаха ни, че ще изиграем две контроли през пролетта. Дано да имаме повече приятелски срещи, Хубчев обеща, че ще направи всичко възможно това да се случи“.

Снимка СПОРТАЛ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ