Хубчев сменя половината отбор срещу Кипър

Общо 5 промени планира да направи селекционерът Петър Хубчев за важния мач с Кипър спрямо поражението от Норвегия (0:1) отпреди месец. Ивелин Попов ще води атаката на „лъвовете“ в предпоследния ни двубой от турнира за Лигата на нациите. Срещата в Никозия е решаваща за „трикольорите“, а евентуална победа може да ги утвърди на първото място. В същото време настоящият лидер Норвегия гостува на Словения. България ще излезе първа дори и само ако постигне по-убедителна победа от скандинавците при положение, че и двата тима спечелят. Разликата между лидерите в група 3 на дивизия C преди последните 2 срещи е един гол в полза на „викингите“.

А за решителния двубой Хубчев ще се довери на най-опитните футболисти. Под рамката ще застане Георги Петков, след като Пламен Илиев напусна лагера контузен. Пред 42-годишния страж защитата ще бъде формирана от Страхил Попов, Николай Бодуров, Васил Божиков, и Антон Недялков. В средата на терена също няма изненади – Симеон Славчев и Георги Костадинов ще си партнират, както бе и в Осло. По крилата „лъвовете“ ще разчитат на Галин Иванов от „Славия“ и Тодор Неделев, а зад Попов от втора позиция ще действа Божидар Краев. Голмайсторът на „Левски“, нападателят Станислав Костов, остава на пейката. Аут за реванша е Кирил Десподов, осбоден от лагера заради разтежение.

Така промените в стартовите 11 спрямо загубата от Норвегия (0:1) стават общо пет. Освен контузените Десподов и Илиев, аут от титулярния състав са още Божидар Чорбаджийски, Иван Бандаловски и Петър Занев.

“Работата ни стана много концентрирана и отговорна, тук поне смея да кажа, че сме постигнали нещо с този отбор – обяви селекционерът на България на летище „София“. - Да, отсъстват може би двамата най-добри футболисти в отбора ни, но пък останалите също имат необходимите качества, важни във футбола.“

Водач на делегацията ни за Острова на Афродита е Борислав Михайлов, президентът на БФС. В самолета се качиха още и неговите вицета в организацията - Йордан Лечков, Михаил Касабов и Атанас Фурнаджиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ