Хулиган без билет троши в пътнически влак

Снимка: Архив

Пътник без билет във влака Варна-Шумен се скара с контрольорки, руга ги цинично, потроши стъкло на врата и се озова в ареста. 31-годишният Емил М. от град Каспичан е с 8 присъди зад гърба си и прокуратурата му е наложила и 72-часов арест.

Изстъплението на хулигана станало минути преди 8 часа сутринта в понеделник след като мъжът със свои приятели се качил в пътническия влак от жп. спирка Калугерица. Когато станало ясно, че няма билет, контрольорката му предложила да закупи във влака, но той отказал и започнал да я ругае. И друг път същият пътник устройвал скандали и кондукторката информирала началника на влака. Обяснили му, че ще се наложи да слезе на следващата спирка. Междувременно негов приятел предложил да плати за билет, но афектиран, Емил ударил по една от вратите между двата вагона и стъклото рухнало върху главата на 41-годишната Г.В., която проверявала пътниците.

Пътничка във влака подала сигнал на телефон 112 и на жп. гарата в Шумен полицейски екип изчакал мъжа, и го арестувал, съобщават от ОДМВР. Емил е криминално проявен, а в досието му фигурира грабеж, кражби, хулиганство и нанесена телесна повреда, уточняват от полицията.

От Апелативна прокуратура-Варна уточниха, че 31-годишният Емил М. е привлечен като обвиняем за хулиганство в условията на опасен рецидив и за закана с убийство към кондукторката. В сряда Районна прокуратура-Шумен ще внесе искане в съда за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право