Хулиган остана без книжка и кола след катастрофа и гонка с полицаи

Снимка: Архив

48-годишен жител на ветринското с. Белоградец остана без кола и книжка и ще плаща солидни глоби, след като спретна истински екшън в неделя вечерта в центъра на Варна. Около 20,30 ч шофираният от мъжа с инициали Б.Ю. "Опел" и джип "Митсубиши Паджеро" с ремарке се сблъскали на кръстовище, съобщиха от полицията.

Участниците в катастрофата се скарали, а при пристигането на полицейски екип водачът на немската кола се метнал зад волана и избягал. След кратка гонка униформените спрели автомобила и били принудени да закопчеят с белезници шофьора, който ги засипал със закани за саморазправа и люти ругатни. Оказало се, че мъжът вече е осъждан. Той отказал да направи тест за алкохол с дрегер и да даде кръвна проба. Затова срещу него било образувано бързо полицейско производство. В ареста му съставили актове за бягството от катастрофата и отказа да бъде изпробван с дрегер.

За тези провинения бабаитът ще плаща над 2000 лв. глоби и може да остане без книжка за срок до 2 г. Той се сдобил и с трети акт за неизпълнение на полицейско разпореждане. Отнети са му регистрационните табели и свидетелството на колата, както и това за правоуправление, уточниха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право