Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 21 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за петък, 21.02.2020

На 21 февруари 2020 да почерпят

„Интер“ взе своето в Разград и с помощта и на ВАР

Златото със 7-годишен рекорд

Спряха движението на тирове по АМ „Хемус“ при км 34, в посока Варна

Божинов започва на чисто в Италия

Google пусна новата версия на Android

Български тираджия опитал да подкупи италиански полицаи с ракия и суджук

Разследват само две къщи за гости в Еленския Балкан Собствениците ползвали 600 000 лева европари не по предназначение

Лондонската полиция: Атаката в джамията не е тероризъм

До 10 980 лв. заплата за шеф в държавна фирма Годишните бонуси ще бъдат до около 40 хил. лв.

Шефът на спортния тотализатор: Бяхме пред катастрофа заради игрите на Божков Няма да бъдем по-слаби, нито в дизайн, нито в класата на игрите, обеща Дамян Дамянов

БСП-София ще отбележи Деня на защитника на Отечеството с поднасяне на венци и цветя на два паметника

Джулиан Асанж моли Франция за политическо убежище

„Царевград Търнов“ с 12,3% ръст на организираните туристически посещения за година Общинската туристическа агенция си е партнирала с над 85 български и чуждестранни оператори

С 12,3% са се увеличили през 2019 г. организираните туристически посещения във Велико Търново, договорени от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“.

Дружеството си е партнирало с над 85 български и чуждестранни туристически агенции и оператори и е реализирало 115 702 организирани посещения на музейните обекти в старата столица. При чуждестранните туристи най-голям е ръстът на организирани групи от САЩ , които са се увеличили с 30% и през 2019 г. са достигнали до 45 000 души.

След нови договори с партньори, сключени през миналата годна от Общинската туристическа агенция на международни специализирани изложения в Букурещ и Мадрид, са нараснали и посещения на туристи от Испания с 19,5% и от Румъния с 11,46%.

11 757 са музейните посетители, закупили билети директно от Туристическия информационен център. Повечето от тях са индивидуални туристи, като най-интензивен туристическият поток е бил през месеците април, май, юни, септември и октомври.

Заради нарасналия интерес на испански туристи към културно-историческото наследство на Велико Търново, Общинската а агенция „Царевград Търнов“ за втори път ще представи туристическия потенциал на града от 22 до 26 януари т.г. на Международното изложение FITUR в Мадрид.
Миналия януари „Царевград Търнов“ за първи път се включи в най-голямото на Иберийския полуостров изложение и на място сключи договори с испански партньори и с български туроператори, работещи с испански контрагенти.

Международното изложение FITUR в Мадрид се провежда ежегодно от 1981 година и е сред най-значимите събития в областта на туризма в Европа и в световен мащаб. Изданието през 2019 г. поставя истински рекорд с участието на 10 487 компании от 165 държави/региони, 142 642 професионалисти, 7 856 акредитирани журналисти и 110 848 посетители.

Събитието служи и като глобална комуникационна платформа за разработване на бъдещи стратегии и насърчаване на туристическия бизнес.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.