Царска Баня празнува 11 дни обявяването си за град преди 15 години

Курортът Баня (Община Карлово), известен още и като Царска баня заради намиращият тук дворец на фамилията Кобургготски, ще отбележи 15-годишнината от обявяването си за град с 11-дневни тържества, които ще започнат на 24 август и ще продължат до 3 септември.

Празненствата ще преминат под мотото „Обичам те, защото те познавам”, а началото им ще бъде дадено с откриване на изложбата „Да надникнем в бабината ракла” на 24 август (четвъртък) от 19 часа във фоайето на местното народно читалище „Свети Свети Кирил и Методий – 1914 г.”.

На следващия ден от 10 часа на площада пред читалището ще се проведат детският пленер „Слънцето в нашите сърца” с художниците Аглика Петрова и Евгений Петров и „Танцово училище за деца”, в което ще се разучават народни танци. В петъчната вечер на 25 август в голямата зала на НЧ „Свети Свети Кирил и Методий – 1914 г.” ще гастролира трупата на Театрално-музикален център - с Елен Колева, Русалина Майналовска, Ивайло Калоянов и Веселин Цанев и комедията „Застреляй идиотите” на Емил Йотовски, а след края на спектакъла започва младежка дискотека.

На 26 август (събота) от 18.30 часа на площада в Баня ще бъде отслужен празничен водосвет, а след него на сцената ще се вихрят Духов оркестър-Етрополе, танцова формация „Ангелите на Чарли”-Карлово, , Оркестърът за народна музика „Млади тракийци” с художествен ръководител Божидар Стрехин, певчевските групи от село Каравелово „Вселяци” и „Каравеловски славеи”, а във фолклорното надиграване „Средногорска плетеница” ще се включат танцови трупи от градовете Баня, Харманли и Сливен и селата Бегунци и Царацово, а общоградският купон ще приключи с илюминации.

Празненствата в Баня за 15-годишнината от обявяването на курорта за град ще продължат на 3 септември с турнир по триатлон за купа „Марин Маринов”.

Стартът му ще бъде даден в 10 часа на централния минерален плаж, а церемонията по награждаването на победителите е от 15 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България