Царят на пистата е в България

Новият модел Honda Civic Type R с представянето си на писта заслужи званието за най-бърз сериен автомобил с предно предаване.

Новият модел Honda Civic Type R пристигна с 329 к.с.

275 км/ч е максималната скорост

Най-бързият сериен автомобил с предно предаване Honda Civic Type R пристигна в България, за да зарадва в разгара на лятото почитателите на спортното шофиране. Това се случва в навечерието на рождения ден на модела Civic, който от десетилетия е стълб в гамата на японска марка.

Новият Civic Type R е оборудван с 2,0-литров бензинов двигател VTEC TURBO двигател, който е свързан с 6-степенна механична скоростна кутия. Тази конфигурация дава на водачите възможността за максимален и пълен контрол върху машината. Все по-малко стават спортните коли, при които шофьорът сам превключва предавките по класическия начин със скоростен лост.

Традиционният спортен дизайн включва централни ауспухови тръби и голямо задно крило. 

При развъртане на двигателя до 6500 оборота в минута е налице максималната мощност от 329 конски сили, а максималният въртящ момент от 420 Нм е на разположение в диапазона между 2500 и 4000 оборота. Спринтът от 0 до 100 км/ч отнема 5,4 секунди. Максималната скорост на движение е 275 км/ч. Водачът може да задава три режима на управление и поведение на автомобила – Comfort (комфортен), Sport (спортен) и +R (суперспортен), както и да персонализира индивидуален режим.

Новата генерация Civic Type R се предлага в четири основни цвята – Rallye Red (червен), Racing Blue Pearl (син), Crystal Black Pearl (черен) и Sonic Grey Pearl (сив). В оборудването са включени 19-инчови матово черни джанти, комбинирани със специално разработени за модела гуми Michelin Pilot Sport 4S 265/30R.

Перфектно място за спортно шофиране – кокпит с изчистен дизайн, спортно оборудване и лост за ръчна смяна на предавките.

С размери от 4,59 м дължина, 1,89 м широчина и 1,40 м височина новият модел е малко по-нисък и по-широк в сравнение с предишната си генерация. Спортният характер е съчетан с голяма функционалност за този клас. Багажникът например е с обем до 1212 л и това позволява не само динамично, но и практично пътуване на всякакви дистанции. За безопасното движение се грижи пакет от електронни системи Honda SENSING, сред които са предупреждение при опасност от удар с автоматично задействане на спирачките, асистент за спазване на пътното платно, адаптивен автопилот и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили