Ето кой е заподозреният за атентата в Страсбург Посещавал е радикални ислямистки кръгове

Стрелецът в Страсбург е трябвало да бъде задържан тази сутрин

На 12 декември 2018 да почерпят

Френската прокуратура започва разследване за тероризъм в Страсбург

Още един загинал след стрелбата в Страсбург 7 са тежко ранените, 4 - леко пострадалите

Стрелецът в Страсбург още не е заловен Официална информация от местните власти: ранените са 10

Ваня Стамболова успя, класира се за финала на „Фермата“

Престрелка в близост до коледния базар в Страсбург, има един загинал и трима ранени (ВИДЕО)

Меркел: „Няма възможности“ за промяна на споразумението за Брекзит

Битка за 15 млрд. евро стои зад атаката срещу строителите 1000 машини ще бъдат паркирани на “Цариградско шосе” в София без да пречат на гражданите

Сериозна чистка в „Локо“ (София)

Съдбата на Правителствена решават депутатите Дългът от 33 млн. лв. е от неизплатена надлимитна дейност на болницата

От „Надежда“ в Сливен искат свои съветници, узаконяване на къщите и мечтаят за среща с вътрешния министър

Възрастна жена пропадна в шахта в Пловдив

Будапеща плаши с още антимигрантски кампании

Царят си е цар А колко реституции станаха с измами?

Дворецът Врана

За пореден път не намирам аргументи да се съглася с всеобща реакция на някакво събитие. В дадения случай имам предвид масово избухналото одобрение и дори злорадстване заради двореца „Врана“, отнет от Симеон Сакскобургготски.

Учудвам се това същите хора ли са, които на тумби от по десетки хиляди викаха, хвърляха цветя и само дето не коленичиха пред НВ Симеон Втори. Разбира се, че са! Повечето от сега ръкопляскащите на царското унижение преди години с ентусиазъм го избраха, за да ги оправи за 800 дни. И той се опита, без никакво съмнение периодът на неговото управление беше успешен в много отношения – вътрешни и международни.

И понеже царят си е цар и е под достойнството му да влиза в схеми и далавери с нашенските бизнесчии, бенчобенчовци, обръчи от фирми и прочие кърлежи, впили се в снагата българска, на бърза ръка го оцапотиха и дискредитираха.

И сега – ето ти радост голяма, взели му собствеността!

И какво, като му отнемат двореца?

Ще ви повишат пенсиите ли?

Ще поевтинеят тока и парното?

Ще намалят цените на лекарствата?

Няма да си доплащате за лечението?

Или нещо друго ценно ще ви се случи, за което не се сещам?

Дворецът, разбира се, или ще запустее, или ще се продаде на свинар, житар, пътищар или застраховател, откраднали много повече пари, привилегии, мечти и надежди от царя. Справка: т. н. Царски конюшни, Тютюневия град и още десетки сгради с културно-историческо значение.

Представа си нямате колко имоти (магазини, фабрики, кина, мелници, работилници и всякакви други сгради) земи в и извън градовете бяха реституирани на хора, които нямаха никакво право над тях – с измами и рушвети. Ако някой се разрови в т.н. реституция по области, общини и министерства ще излязат грандиозни престъпления. Това не ви дразни, вади ви окото царското имущество.

Честно, този път не ви разбирам.

(От фейсбук)

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (24)

 1. Антон Пенев след като си живял и живееш в БЪЛГАРИЯ ако не си претърпял някаква смяна на чипа което от коментарър ти се вижда че си АЛЧЕН И ТЪП БЪЛГАРСКИ БАШИБОЗУК. В момента в БЪЛГАРИЯ има толкова много ДС ЦАРЕ който с убииства и кражби докараха БЪЛГАРИЯ до третата национална катастрофа. ЦАРЯТ на 6 години е изгонене от именно тези същите днешните царе от ДС. Така че статията е доста точна ако имаха малко БЪЛГАРСКО изобщо нямаше да се подиграват с БЪЛГАРСКАТА КОРОНА и без това много е истрадала тази КОРОНА и в предишните перидоди на нашата история именно от селски бандити който искат да станат царе. Като цар ФЛИНСТОУН.

 2. Днес сутринта в „България Он Еър“ гост каза нещо впечатляващо. Когато е премиер на България, Симеон Втори настоява европейските инвестиции да се използват за второкласната пътна мрежа, а магистралите да се строят от португалски фирми под наш контрол. На това се противопоставят местните крупни и дълбоко корумпирани „бизнесмени“, които искат те да захапят тлъстите пари от Европа. Като почтен европеец обичащ България, Симеон с възмущение отказва тази мръсотия срещу държавата. Точно тогава крупните олигарси развихрят измислена гавра с царските имоти, насъскват се медии, купуват се журналисти, формира се обществено мнение. Начело на цялата мръсотия застава известния ДС агент „Бор“ -всички знаят вече кой е той. Целта е ясна, общественото мнение трябва да се насочи срещу онзи който пречи на интересите на олигарсите. Успяват, доста хора виждат в царя не почтения мъж и политик, а евтин крадец. Няма повече да разказвам, всеки който иска може да проследи предаването от днес.

  1. Абе, „Тартаковер“, по какво е показал Симеончо, че обича България??? С това, че излъга хората как „ще оправи страната за 800 дни“ ли??? Или с това, че заграби земи, планини, гори и палати и се метлоса в Мадрид да си дундурка внука Симеон-Хасан??? Или с това, че тръгна (с подлогата Паси) по университетите в България да моли да го правят „доктор хонорис кауза“ (и пита се за какви заслуги??)??? А забрави ли, че тази отвратителна династия доведе България до ДВЕ НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ ??????????

   1. Твои хора опитваха 45 год. да оправят Б-я,като построят комунизъм. Приключиха с фалит. Благодарение И на Симеон сме в ЕС. Не знам колко струва двореца, но Кремиковци го купи (някой) и препродаде за 150милиона. А ЦУМ?

  2. Достатъчно е, че промовира безродниците кунева, паси и някои лондонски юпита…
   Аман от мръсни луканови безродници, готови да го клецат за компенсация…

 3. Антон, върви да се шибаш с мангалите. Изрод, заради такива сме на това положение, най бедни и най богати най последни, най ограбени с най голяма разллика , в пенсийте

 4. Бонке, и ти ли, ма???? И ти ли получаваш оргазъм да „ближeш зaдникa“ на крадливия кобург, измамник, комарджия и лъжец???? На кого е „цар“ той, ма??? Ти в царство ли живееш или в РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ?????? Ти чувала ли си, че съгласно тогавашната Конституция за да стане „цар“, е трябвало да бъде коронясан на специална церемония, патриархът на българската църква да му сложи короната на главата и да го провъзгласи за „цар“?????? Е, коронясван ли е тази издънка на кобургите????? А да ти напомням ли, че „царят“ обеща „да ни оправи за 800 дни“????? Е, какво оправи??? Заграби гори, палати, планини, изнесе се в Мадрид да си дундурка внука Симеон-Хасан, а нас, обикновените българи още ни болят задниците от неговото „оправяне“!!!!! И да ти напомням ли, че династията „Кобургготски“ донесе на нашата родина цели ДВЕ НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ ??????????

 5. Много точно един форумец тук определя ДС царете, които държат България на дъното. Жалко, че победиха отново. България неслучайно обезлюдява, никой не желае да остане да живее под скиптъра на тези простаци. Царят им пречеше на хай-левъла, ограбиха го и сега ще го изгонят.

  1. дс царете докараха мадридския симо да запълни дупката на безвремието… срещу реституция…

 6. Сталин е казал не пипайте момчето, но момчето на Борис ||| щом е почнало да пипа, не знам как ще се отърве от предстоящия Народен съд!? За да може да пипа Симон стана премиер, и се специализира като цар по пипането от държавата, и е ясно, че ще продаде и царския дворец, както ордените на дяда си фердинант. За Стефан Стамболов днес четем как с ясно съзнание в последните си часове от живота споделя, че убийството му е подготвено от „двореца“, и думите му, че „Българският народ ще ми прости всички грехове, но никога няма да ми прости, че докарах Кобурга на българския престол”.

 7. България в момента няма цар и не е монархия. След като е такава голяма жертва видиш ли и не може да му се търси отговорност, да каже защо взе властта с комунистите!? Същите тези които го изгониха от родината и докараха народа до просешка тояга. Но явно в България и нивото на журналистиката е на такова ниво, че такива въпроси не се задават. Съжалявам, но напълно подкрепям решението на съда – тези имоти са на държавата. Все пак сме съвременно общество и такива привилегии и придобивки не смятам, че трябва да се уважават. Ако е така, то тогава дай да върнем имотите и на Батенбергови и т.н. За съжаление, аз бях в детска възраст, когато Симеон се завърна в България, но дори тогава за мен бе ясно, че прави най-голямата грешка в живота си като се коалира с комунистите! По-дрехите посрещат, по умът изпращат е казал народа!

 8. И аз гласувах за него но още първия месец разбрах що за човек сме избрали ! Доведоха го комунистите чрез ДС ченгетата , понеже отдавна се беше сдушил с тях/затова никога не поиска възстановяване на монархията/ веднага започна реабилитацията на ДС мафията , сдуши се с Доган и СерГей и първия му закон беше за хазарта. После дойде времето и за имотите, а накрая като го изритаха отвсякъде той тръгна да съди България за имоти в Хага. Той уби и последната слаба надежда за демокрация и справедливост у нас . А колкото до имотите „царски“-все едно Тодор Славков да тръгне да иска резиденциите на дядо си Тодор Живков .

 9. Симеон не прилича на баща си, а на дядо си. Нима забравихте какво направи Фердинанд на България? Чуйте какво казва пред Кеворкян и какво направи после. Сестра му ни нарече варвари, по повод на това как се съхранява сърцето на баща й, и ние им вярваме, че мислят за България. Не съм гласувал за Симеон, защото знаех, че на един човек зодия БЛИЗНАК не може да се вярва- той е двуличен и такъв излезе. Лошото е, че има много подкупни политици, които му дадоха, това, което не му принадлежи. Защо не търси имоти от дядо си, крал на Италия, а идва тук? Защото там, в Италия, ще го разкъсат и изхвърлят

 10. ЗАЩО НИКОЙ НЕ КАЗВА ,ЧЕ КОГАТО СА ИЗГОНИЛИ ЦАРСКОТО СЕМЕЙСТВО СА ИМ ИЗПЛАТЕНИ ЕДНА КОЛА СЪС ЗЛАТО!

 11. СИМЕОН БОРИСОВ ОКРАДЕ ДЪРЖАВАТА. ТЯ НИЩО НЕ МУ Е ВЗЕЛА, А СИ ВЪРНА ЗАГРАБЕНИ ИМОТИ. ТОЙ БЕШЕ ПОСМЕШИЩЕ КАТО МИНИСТЪР. ПРЕДСЕДАТЕЛ, НИКАКВА ВЪНШНА ПОЛИТИКА, А ВЪТРЕШНА ВИДЯХМЕ ЗА 800 ДНИ ЗАГРАБИ ИМОТИ. НЕ ПЛАЧЕТЕ ЗА ЛЪЖЛИВ ДЕДО!
  ТОЙ Е КОМАРДЖИЯ!
  КОМУНИСТИТЕ ГО ДОВЕДОХА В БЪЛГАРИЯ, ЗА ДА УДАРЯТ И ТЕ КАТО НЕГО В ПРЕХОДА КЬОРАВОТО.

 12. Авторката заслужава поздравления. В кратката си публикация задава няколко въпроса, които никой не може да оспори. Затова се нахвърлят върху автора, върху обекта на публикацията, върху другите коментиращи. С което доказват че са примитивни хора, по-точно, примати. За такива примати, ако фактите говорят друго, толкова по-зле за фактите. Но пък Пушкин е написал: „Хвалу и клевету приемли равнодушно и не оспоривай глупца.“

   1. Браво Илия, успя да ме разсмееш. По-умен си от бял бивол. Сигурно и други се развеселиха от забележителното ти изречение. Значи излиза, че който цитира Пушкин е червен боклук, нали!? Аз обикновено не отговарям на доста тъпите хора, защото не са мои опоненти, но тъй като ме разсмя, ще те уважа. Запомни, защото не знаеш, че Пушкин е живял в царска Русия, далече преди всякакви червени политически строеве. Мога и на други неща да те науча, но е почти невъзможно. Все едно да уча шимпанзе да чете. Макар че второто може да е по-лесно.

    1. Тартаковер помните ли в “ Майстора и Маргарита“ простакът който на всяка забележка или питане отговаряше „Пушкин е виновен/ Пушкин да го оправи /парното, счупения кран…/ Просташките веграмотни коментари напълно те покриват с този образ.Така е като от улични помияри искаш да направиш хора.

     1. Разбира се, госпожо Elizabeth, но на кого да обяснявам, с кого да споря? Като интелигентна дама( личи от коментарите Ви), не може да не си спомняте историята ни и Методий, който се изпотил в спора с триезичниците. На въпроса на Папата защо се е изпотил, Методий отговорил защото се препирах с простаци. Е, аз не съм великия Методий, не се изпотявам, не споря с тях, просто се усмихвам и ги отсвирвам с усмивка. Ако мислите, че този примат и други като него са прочели известната книга на Булгаков и разбират коментара Ви, съветвам Ви да помислите още веднъж. Такива коментиращи са със санирани глави. В тях нищо не може да проникне отвън…

 13. Що за български цар е този,който няма и една капка българска кръв във вените си?Сами си отговорете!

 14. Заради дядото на мадридския крадлив еврейски паразит България загуби половината от територията си в началото на 20 век. Тоя умник във Фейсбук на колко ще оцени тази загуба, че тръгнал да защитава евреин, който има претенции за български престол. Мадридския крадец причини също големи злини на българския народ. Какво добро са видели българите от тези еврейски боклуци? Навремето когато са екстрадирали тази еврейска паплач, един човек, който е бил в ескорта, войник по това време разказа, че всички войници гладували, а еврейските боклуци са хранели кучетата си с вкуснотии. Та тези войници са убили едното куче като са го пуснали върху релсите и влака си свършил работата. Убили го, за да ядат храната му. Такова е отношението на евреите към българите.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.