39 общини взимат до 20 млн. лв. 200 фирми получават до 1 млн. евро

Мотор с фалос се заби в автомобил

Повдигнаха 2 обвинения на Бенчо Бенчев (обзор) Парична гаранция от 50 000 лв. и забрана за напускане на страната

Банките спечелиха 517 млн. лв. от такси Доходът от лихви на трезорите нарасна до 1,347 млрд. лв.

Уникална операция направиха кардиолози Медиците поставиха изкуствена аортна клапа на критичен пациент

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 15 август 2018

Възстановяват столичния басейн „Мария Луиза“ Засега е внесено само инвестиционно намерение

Загиналите при срутването на виадукт на автомагистрала в Италия са около 30

Цветан Цветанов: Ако президентът Радев иска да въвежда военно положение, сигурно може да го направи, но в България има правов ред

Вирус покоси деца в Станцията на МС в Слънчев бряг

Нина Добрев обяснява българския жаргон (ВИДЕО)

Затварят хотел в Бяла, работил без категоризация

Григор: Жегата помага на играта ми

Военният ни флот изпробва новите си бързоходни лодки

Премиерът Борисов изрази съболезнования за загиналите при трагичния инцидент край Генуа

Цар Симеон и Царица Маргарита на посещение в Княжество Лихтенщайн

Цар Симеон и Царица Маргарита бяха на посещение в Княжество Лихтенщайн. В рамките на визитата си, на 5-ти април, те присъстваха на откриване на изложбата “Християнско изкуство от България” в Националния исторически музей във Вадуц. Това съобщиха от прессекретариата на Н.В. цар Симеон II.

Специализираната изложба показва експонати от сребро, мрамор, кръстове от злато, сребро и бронз, златни съдове и медальони, православни икони. Те са от колекцията на Археологическия музей с институт към БАН в София и илюстрират богатата история на България.

Експонатите ще бъдат изложени до 27 август 2017 г. Гости на откриването бяха принцеса Софи, престолонаследничка на Лихтенщайн и проф. Фолкоммер, Директор на Националния музей на Княжество Лихтенщайн.

На събитието присъстваха още членове на правителството, депутати, представители на бизнеса, научните и културните среди, заместник-кметът на гр. София, г-н Тодор Чобанов, почетният консул на България в кантон Цюрих,

г-н Феликс Фишер, проф. д-р Васил Николов, заместник- председател на БАН.

Гостите бяха приветствани от д-р Ренате Волвенд – Президент на Фондацията за Националния музей на Княжество Лихтенщайн и д-р Хелмут Шверцлер, почетен консул на Република България.

Изложбата е под патронажа на посланика ни в Конфедерация Швейцария и Княжество Лихтенщайн, г-жа Меглена Плугчиева.

Цар Симеон благодари на организаторите и изтъкна, че подобни инициативи са чудесна реклама за страната ни.

В изказването си Царят подчерта, че именно чрез културните си ценности по-малките страни дават своя принос за формиране на цялостния образ на Европа. България е малка, но древна държава и има още какво да покаже от своето културно и историческо наследство.

Техни Величества отседнаха в замъка във Вадуц по покана на престолонаследника Принц Алои и съпругата му, които дадоха вечеря в тесен кръг в тяхна чест.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Цар Симеон и Царица Маргарита бяха на посещение в Княжество Лихтенщайн. В рамките на визитата си, на 5-ти април, те присъстваха на откриване на изложбата “Християнско изкуство от България” в Националния исторически музей във Вадуц. Това съобщиха от прессекретариата на Н.В. цар Симеон II. – BOZHE, BOZHE!!!!

  2. От кога България има “Цар Симеон и Царица Маргарита,… Н.В. цар Симеон II “?

    1. На моето – тоалетната, която ползвам по няколко пъти на ден, включително и по малка нужда, т.е. уриниране или изп–ване 🙂 И не си пускам водата 🙂

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.