Цар Симеон събра посланици в двореца „Врана“ Сакскобургготски и Царица Маргарита лично посрещнаха всеки от дипломатите

Цар Симеон и Царица Маргарита събраха чуждестранните посланици в България на официален прием по случай 80-тия юбилей на царя в двореца “Врана”.

Събитието се състоя в една от наскоро реставрираните зали на двореца, посветена на царските ордени. Царят и царицата посрещнаха лично всеки от дипломатите, придружени от техните съпруги и съпрузи. Много от тях подариха на Негово Величество традиционни за техните страни сувенири.

Сред дипломатите бяха посланиците на САЩ, Русия, Германия, Кралство Белгия, Кралство Испания, Мароко, Бразилия, Катар, Кувейт, Япония, Франция, Турция, посланикът на Малтийския орден, Апостолическия нунций монсеньор Пекорари и много други. Накрая на събитието гостите си направиха снимки за спомен с царското семейство.

Както “Труд” писа Симеон Сакскобургготски отпразнува своя рожден ден на 16 юни, като датата за първи път бе отбелязана толкова тържествено. Юбилеят започна с благодарствен молебен в катедралния храм “Св. Александър Невски” в присъствието на Негово светейшество патриарх Неофит. Вечерта в резиденция “Врана” Симеон II посрещна лично гости на изискан, но скромен прием.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. 500 ГОДИНИ СМЕ БИЛИ РОБИ. ТОЕСТ. НЯМАЛИ СМЕ ЦАР. И ИЗВЕДНЪЖ СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО ЕВРЕИТЕ ОТ ЗАПАДА НИ НАЗНАЧАВАТ. ЕВРЕИН.

  2. Хубаво е, че НВ Симеон II си е тук във Врана. Щастлива развръзка на една уникална история включително и за България.

  3. Крадливата мадридска гнида, еврейски боклук.

  4. Разбрх, че е скромен приема, само дето не разбрах колко скромен.

  5. Какъв цар имаме в Република България? И защо посланици ще са на гости – той сега е само бивш министър- председател на Република България?! Такива тържества би трябвало да само частни, светски. А това прилича на доказателство че той иска да е все още във властта- за да продължат и наследниците му да грабят от държавните блага!
    .

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.