Цацаров: Нека Нинова представи всичко, с което разполага за прокуратурата в Шумен - незабавно ще бъде разпоредена проверка

Нека всичко онова, с което разполага Корнелия Нинова да бъде представено, на базата на него ще бъде разпоредена проверка незабавно. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров по повод искането на БСП да бъде назначена проверка в Районната прокуратура в Шумен .

„Колегите са проверявали сигнал за документно престъпление, така че едва ли може да се говори, че се проверява партийна дейност или нещо такова. Но нека да има постъпили документи, незабавно ще бъде разпоредена проверка и резултатите от нея ще бъдат публични“, заяви Цацаров.

Ще разочаровам защитата на обвиняемите в Ихтиман , разследването е възложено и на прокуратурата в Елин Пелин, каза още главният прокурор.

„Обстановката в Ихтиман е притеснителна. Това, което мога да кажа от последните минути е, че защитата на обвиняемите е направила отвод на цялата прокуратура в Ихтиман. Очевидно се бърза, за да изтекат 72-та часа, за да няма компетентна прокуратура, която да реагира. Ще ги разочаровам - разследването е възложено и на прокуратурата в Елин Пелин.

Коментари

Задължително поле