Дневен хороскоп на Алена за вторник, 15.10.2019

На 15 октомври 2019 да почерпят

Ново дъно: България счупи рекорд за домакинска загуба

На два пъти спряха България – Англия, гостите отказват да играят

10 ранени при сблъсъци на летището в Барселона

Английски фенове се биха на „Витошка“, има ранен

Офертите за Нова година са с 11-12% по-скъпи Хубавите места ще са разпродадени до 30 ноември

Пожар в цех за бои и химикали в Габрово

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Заев: Правителството на Северна Македония остава посветено на Договора за добросъседство с България

Шефът на „Росатом“: Русия е готова да построи ядрена централа в Саудитска Арабия съвместно със САЩ

Гледаме малката Турна от „Майка“ в нов сериал

Двойна игра на Прокопиев с ЕВН Брокерите му спестили 87 млн. лв. на австрийското дружество при покупката на остатъка от държавния дял през 2011 г. (обзор)

Нещата според чиновниците от ЕК и по същество Право на отговор от Европейската комисия и коментар на главния редактор на "Труд"

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

Цацаров не е съгласен с някои от предложенията в доклада на европейските прокурори

Очаква се да бъде публикуван докладът на европейските прокурори, които правиха анализ на българското държавно обвинение. Главният прокурор Сотир Цацаров отказа коментар, но все пак обясни, че в доклада има неща, които приветства и други, с които не е съгласен, предаде БНР.

Той не е съгласен с препоръката на европейските прокурори да бъдат засилени правомощията на административните ръководители в прокуратурата и на самия главен прокурор. Според обвинител номер едно това предложение е точно в обратната посока на реформите, с които се развива прокуратурата през последните години.

От краткия коментар на Сотир Цацаров стана ясно още, че в доклада на европейските прокурори ще има препоръки, свързани с предприемане на законодателни изменения. Едно от тези законодателни изменения е отпадането на депутатския имунитет, каза още обвинител номер едно.

От представителя на европейската комисия в България Огнян Златев се разбра, че представителството на Европейската комисия не е запознато със съдържанието на доклада, тъй като такава е била уговорката със структурната служба към Европейската комисия, но че в рамките на тяхната мисия са били изслушани над двеста магистрати, експерти и журналисти, така че прокурорите са успели да получат пълна картина за състоянието на българската прокуратура.

 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.