Цацаров: Не съм бил на тайни срещи (ОБЗОР)

„Не съм ходил на тайна среща. Не съм нарушил закона. Лицата, с които съм се срещал, не са обвиняеми, не са подсъдими, не са криминално проявени.“ Това заяви днес главният прокурор Сотир Цацаров пред Висшия съдебен съвет (ВСС). Така той отговори на поискана проверка от шестима членове за изясняване на случая около срещата с бизнесмените Георги Гергов и Сашо Дончев в ЦУМ.

Преди началото на заседанието група младежи с маски на клоуни и агнешки главички в ръце застанаха пред сградата на ВСС в очакване на шефа на Върховния касационен съд Лозан Панов. Те останаха мълчаливи, но но наблюдатели свързваха демонстрацията им с често цитирания от премиера Бойко Борисов кръг „Агнешки главички”.

Пред членовете на съвета Цацаров обясни, че след срещата със Сашо Дончев не е упражнил натиск върху наблюдаващите прокурори по разследването за КЕВР. „Бих нарушил закона, ако един връчен ми лист бе повел в друга посока разследването“, каза главният прокурор.

Лозан Панов попита дали срещата е проведена по време на парламентарните избори на 26 март. Главният прокурор категорично отрече. Със 17 на 6 гласа съдебните кадровици решиха да не проверяват срещата в ЦУМ.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право