Народният театър издига сцена под звездите За трета поредна година спектаклите ще се играя на открито от 21:30 часа

Дилъри търгували с дрога от коли в движение (обзор) Осем ефективни и две условни присъди за 10 участника в наркогрупа

Йенс Столтенберг: Русия има време до 2 август да се върне към ракетния договор

Порой причини наводнение в Котел, някои от жителите бяха евакуирани

Цеци Красимирова пуши трева

Не забраняват вноса на дизели втора ръка

Мелиса спретва на Селим гаден женски номер

Наказателният спецсъд остави Николай Банев в ареста

Климатичните аномалии съсипват кръвното и секса Динамичната смяна на времето между жеги, обилни валежи и бури стават все по-често явление

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 27 юни 2019

Терористична заплаха вдигна на крак полицията в Брюксел, българският посланик предупреди колегите си да отбягват центъра на града

Разширяваме двойно ГКПП „Калотина” (обзор) Новите инвеститори гледат за колко време тировете стигат до границата

Доставят ново кухненско оборудване на патронажа в Елена

Общо 21 години затвор за извършители на грабеж с убийство на таксиджия в Николаево Апелативният съд във Велико Търново увеличи присъдата на единия от извършителите

Партиите пак не се разбраха за субсидиите (обзор) Социалистите обявиха, че нямат пари и дълга им ще бъде удържан от следващи траншове

Цацаров: Прокуратурата работи, колкото и това да е неудобно за някого

Прокуратурата работи, колкото и това да е неудобно за някого, заяви главният прокурор Сотир Цацаров по „Фокус“. Според Цацаров, активността на председателя на ВКС Лозан Панов в посока конституционни промени е обяснима с „лична загриженост и със загриженост на политически интереси на малка група хора“.

„Не мога да приема тази рязка, силна и бих казал тотално противопоставяща намеса на политиката в съдебната система“, категоричен е главният прокурор.

С термина „съдебна реформа“ се упражняват огромно количество политици, които, ако бъдат попитани в какво се изразява съдебната реформа, част от тях, особено тези, които седят зад г-н Панов, просто ще кажат, че тя се изразява в смяна на главния прокурор, посочи Сотир Цацаров. „Добре – смяната на главния прокурор какво ще реши? Или какво ще решат една, две, три бройки нови или стари в прокурорската колегия?“, запита той.

По думите му,  на българския гражданин са нужни бърз процес, справедливост, по-малко условни присъди, по-малко върнати дела.

„Прокуратурата работи, колкото и това да е неудобно за някого. Съдът също работи. Изменения в конституцията? Какво ще доведат измененията в конституцията за бързина и справедливост? Дневният ред на хората, които в момента работят за съдебна реформа, е политика“, заяви още той.

„Крайно време е да помислим, че съдебната реформа означава само едно – справедливост за хората. Всичко друго са вътрешни ежби и вътрешни противоречия, всичко друго са хленчения от телевизионния екран, които се повтарят вече трета или четвърта седмица. С това никой нищо няма да спечели. Така че дайте да си вършим работата. Това само, ако направим, стига“, Призова Цацаров.

„Ако имам грехове към системата, може би единият от тях е моят глас в подкрепа на г-н Панов. Но всеки се учи от грешките си“, каза още той.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ НА ПРОКУРОРИТЕ – ДА ИЗОСТРЯТ КАЛЪЧКАТА,ПОВЕЧЕ ЕФЕКТИВНИ НАКАЗАНИЯ“ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“ ДА ИСКАТ И ДАЙ БОЖЕ СЪДИЛИЩАТА ДА ГИ ДАВАТ!!! ПОВЕЧЕ АРЕСТИ И ПО-БЪРЗО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО!!! ТОВА Е… НА КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА СИ Е ЗА НЕГОВА СМЕТКА.

  2. Така работи , 4е за .. 27 .. години , престъпниците във властта ограбиха България .

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.