Делегация на ЕК оцени високо работата на ГДБОП в сферата на киберсигурността

Спас Русев гледа „Левски“

Въвеждат Монтесори педагогика в детските градини в Габрово Проектът стартира с 90 000 лева

НКЖИ: Неразрешена маневра е причина за дерайлиралата цистерна с газ на гара Бяла

Борисов и Меркел разговарят в резиденция Бояна (СНИМКИ)

Екатерина Захариева: Реалистично е Македония да получи покана за членство в ЕС още тази година

Произвеждат 50 хиляди кубика сняг за Световното по сноуборд в Банско

4-годишно детенце почина, роми окупираха разложката болница

Остава бедственото положение в смолянската община Баните

Пушач издаде пиян шофьор в Шумен

Бойко Борисов посрещна Ангела Меркел на летището (ВИДЕО)

Българин от Русе извади богоявленския кръст в македонска община, отрупаха го с подаръци

Йоханес Хан: Европа не може да се сведе до банкомат

76,4 млн. лв. е проектобюджетът на Велико Търново за годината Предвидени са 300 000 лева за ремонт на пътища в населените места

Задържаният куриер на алоизмамниците имал регистрация за наркотици

Цацаров сигнализира съдийската колегия за забавени наказателни дела

Снимка: Архив

Главният прокурор сигнализира съдийската колегия за забавени наказателни дела в Софийски районен и в Софийския градски съд по внесени от прокуратурата обвинителни актове, по които разглеждането в съда е продължило повече от две години.

Става дума за 40 наказателни дела в Градския и 342 – в Районния съд. Сред тези в Софийския градски съд има седем неприключени дела за убийства, като едното от тях е образувано през 2010 г. и все още е на първа инстанция. Без присъда е и дело от 2008 година срещу 9 лица за престъпления по служба. Далеч извън процесуалните срокове са и дела в Градския съд за грабежи, причиняване на смърт на пътя, разпространение на наркотици, данъчни престъпления. В Районния съд пък има забавени дела за грабежи от януари 2012 г., за изнасилване от 2013 г. и за причиняване на средни и тежки повреди от 2014 г.

Главният прокурор е сезирал съдийската колегия на ВСС и за 4 дела със значително забавени мотиви. При три от тях присъдите са постановени през 2008 година, но вече 8 години няма изготвени мотиви.

Новина за активност на прокуратурата с дата 14 ноември – от днес започва работа Приемна на главния прокурор и прием на граждани от административните ръководители на прокуратурите по места. Целта – осигуряване на непосредствена възможност за отправяне на сигнали за престъпления и други закононарушения, които са от компетентността на държавното обвинение.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.