Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 23 ноември 2019

Дневен хороскоп на Алена за събота, 23.11.2019

На 23 ноември 2019 да почерпят

Сръбски министър: Не сме като България, сами избираме приятелите си

Разследват смърт на служител на енергото върху електрически стълб

Мария Габриел: Постът заместник-председател в ЕНП дава възможности и влияние

Глобална епидемия от обездвижване сред децата

Спешен медик е уволнен в Габрово заради пациентка, починала от масивен инфаркт

Вучич: Руснаците не ни дават нищо даром

ООН: Въздушните удари в Йемен са намалели рязко

Берлускони в болница, паднал на конгреса на ЕНП в Загреб

Учител предотврати масова стрелба в сръбско школо

Ваксините за грип свършиха Няма нито една доза в аптечната мрежа, няма да има и нови доставки

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Българска фирма измами Енрике Иглесиас, турнето му е отменено

Цацаров сигнализира съдийската колегия за забавени наказателни дела

Главният прокурор Сотир Цацаров

Главният прокурор сигнализира съдийската колегия за забавени наказателни дела в Софийски районен и в Софийския градски съд по внесени от прокуратурата обвинителни актове, по които разглеждането в съда е продължило повече от две години.

Става дума за 40 наказателни дела в Градския и 342 – в Районния съд. Сред тези в Софийския градски съд има седем неприключени дела за убийства, като едното от тях е образувано през 2010 г. и все още е на първа инстанция. Без присъда е и дело от 2008 година срещу 9 лица за престъпления по служба. Далеч извън процесуалните срокове са и дела в Градския съд за грабежи, причиняване на смърт на пътя, разпространение на наркотици, данъчни престъпления. В Районния съд пък има забавени дела за грабежи от януари 2012 г., за изнасилване от 2013 г. и за причиняване на средни и тежки повреди от 2014 г.

Главният прокурор е сезирал съдийската колегия на ВСС и за 4 дела със значително забавени мотиви. При три от тях присъдите са постановени през 2008 година, но вече 8 години няма изготвени мотиви.

Новина за активност на прокуратурата с дата 14 ноември – от днес започва работа Приемна на главния прокурор и прием на граждани от административните ръководители на прокуратурите по места. Целта – осигуряване на непосредствена възможност за отправяне на сигнали за престъпления и други закононарушения, които са от компетентността на държавното обвинение.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.