Цачева: Премиер може да е само Бойко Борисов

Усилията на ГЕРБ са концентрирани в посока на това какво да се направи, за да продължи развитието на България да бъде устойчиво, както в последните години, заяви председателят на 43-тото Народно събрание Цецка Цачева по БНР.

„Това, което казва ГЕРБ в своята програма, е следното: Като отчитаме ръста в икономиката, възможността в рамките на един мандат брутният вътрешен продукт да стигне 120 млрд лева, е съвсем реалистично да бъде повишен ръстът на средната работна заплата и тя да достигне около 1 500 лева, и минимална работна заплата около 650 лева“, каза Цачева.

Никъде и по никакъв начин в нашата програма няма число, което да обвързва пенсиите, защото за нас размерът на пенсията не е самоцел и трябва да се разглежда с останалите финансови възможности на държавата, добави тя, уточнявайки, че повече пари в пенсионната система ще влязат с нарастването на доходите и ще има възможност за повишаване на пенсията.

В момента пред ГЕРБ не стои въпросът за коалирането, а успешното представяне на платформата на партията, но все пак и ДПС, и ДОСТ не са от партиите, които се припознават от членовете на ГЕРБ като бъдещи партньори, каза Цачева и определи коалиционно управление между ГЕРБ и БСП като невъзможно.

Тя коментира, че ГЕРБ се готвят активно за предсрочните парламентарни избори на 26 март:

„Ние подценихме президентските избори. В момента сме мобилизирани и сега текат събранията по места за номинации за депутатските листи, продължаваме да работим по програмата – водещите приоритети са бъдещето на България – така, както ние го виждаме – отговорно и без гръмки обещания. “

Премиер в правителство на ГЕРБ може да бъде само Бойко Борисов, заяви Цачева:

„ГЕРБ има лидер в лицето на премиера Борисов – премиер с мандата 2009 – 2013-та година и в мандата на 43-тото Народно събрание 2014-2017-та година, така че тук не очаквайте изненади от нас. Търсете ги по посока на други партии. За нас министър-председател може да бъде само Бойко Борисов.“

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Да си жив и здрав, Бойко, моето момче!!!! Добре, че Бог те изпрати на българска земя!!! Оправи пенсийките, оправи магистралите, сега ще им изкърпиш и дупките, оправи чистачките на летището, „облиза“ задниците на хАмериканците, като спря АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“, зад гърба си имаш потулени над 120 убийства като главен секретар на МВР, доказа, че можеш щастливо да съжителствуваш с каракачанска овчарка, доказа, че и в Симитли си останал доволен, абе, ВИВА TИKBOHИЙ !!!!

Отговорете