Цветана Пиронкова отпадна в Синсинати

Цветана Пиронкова отпадна във втория кръг на турнира с награден фонд 2,8 милиона долара в Синсинати. Българката загуби с 5:7, 3:6 от осмата в света Роберта Винчи след 1 час и 40 минути игра.

Първата ни ракета започна силно и имаше предимство в началото. Тя стигна до седем възможности за пробив още във втория гейм, но опитната италианка успя да ги спаси и да измъкне гейма. 33-годишната Винчи стигна до първи пробив за 3:2. Пиронкова успя веднага да изравни, но след това отново загуби сервис гейма си. Тогава вече Роберта се възползва и затвърди пробива, повеждайки с 5:3. Българката успя да се върне в сета и да изравни за 5:5, но усилията й бяха напразни, тъй като последва нов пробив и малко по-късно италианката затвори сета със 7:5.

Втората част Винчи имаше по-сериозно предимство. Тя проби за 3:1 и след това за 5:2. Поставената под номер 6 в основната схема успяваше да затрудни Цвети с прецизната си игра при дългите разигравания и по-рядко допускаше грешки. Пиронкова върна един пробив за 3:5, а след това спаси и един мачбол, но трябваше да се предаде.

Първата ракета на България започна турннира от квалификациите, а в първия кръг постигна убедителна победа над Дария Касаткина от Русия. Тя си тръгва от Синсинати с 90 точки за световната ранглиста и 15 205 долара от наградния фонд.

Пиронкова допусна четвърта загуба от пет мача срещу Винчи. Българката, която в момента е 74-а в света, за шести път игра на турнира в Синсинати. Тя не е стигала по-напред от втория кръг. Миналата година тя отпадна на този етап след загуба от световната номер 1 Серина Уилямс.

/"Спортал"/

Коментари

Задължително поле