Цветанов в Благоевград: ГЕРБ трябва да показва предимствата на ЕС, а не да говори като БСП

Местните избори са най-важните, защото са гръбнака на партията. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов по време на среща с членове и симпатизанти на партията в Благоевград, съобщиха от пресцентъра на партията.

„За европейските, но и за местните избори трябва да покажем на хората какво се случва като положителни промени в общините", каза още Цветанов. Той подчерта, че по време на евроизборите ГЕРБ трябва да работи в посока на това да покаже, предимствата от членството ни в Европейския съюз, а не да говори по начина на БСП.

„Те имат остра реторика спрямо европейските институции. Ние обаче имаме предимството, че можем да покажем какво са направили нашите евродепутати", заяви Цветанов.

„Важно е общинските съветници по места, общинските ръководители на партиите, членовете и симпатизантите ни да работят за постигането на добри резултати по време на европейските избори, които ще бъдат ключови за местните", уточни Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ коментира, че БСП не са напуснали парламента. „Те просто не идват на работа и това е важно да се знае", подчерта Цветанов. Той припомни, че те не са влезли в пленарната зала, когато българският парламент е ратифицирал протокола за членството на Северна Македония в НАТО.

„Ситуацията в българския парламент е сложна, но сме направили всичко възможно, за да осигурим кворум", каза Цветанов.

Народният представител и областен координатор на ГЕРБ-Благоевград Даниела Савеклиева пък посочи, че в Благоевград кампанията за местните избори вече е започнала, а хората, които стоят зад нея са с високи амбиции, но без реалната компетенция да управляват. „Това са хора, които са си направили сайтове, в които „бълват" фалшиви новини. С наближаването на изборите ситуацията ще се усложни. Тук е работа и на общинските съветници да помагат на кмета, а не да го оставят сам да се защитава", уточни Савеклиева. Тя заяви, че атаката вече е ожесточена, затова трябва да се работи по-усилено.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика