Цветанов: В началото на май ще имаме редовно правителство начело с Бойко Борисов

Целта на всяко управление е да бъде максимално стабилно. ГЕРБ и Обединени патриоти ще направим точно това. В рамките на 1 седмица ще бъдем готови с персонален състав на кабинета. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНТ.

По думите му в началото на месец май ще има редовно правителство, начело с Бойко Борисов, а двете преговарящи страни са направили сериозни компромиси. Целта е икономически ръст 3,5% годишно, 1500 лв. средна заплата.

Трябва да казваме истината, в изслушването на Герджиков се установи - някой е нареждал за уволнения, при този служебен кабинет имаше най-много уволнения.

В момента имаме назначен кабинет от президента Радев, някой трябва да поеме политическа отговорност за тези уволнения. Това правителство ще остане с най-много уволнения и с най-много законодателна дейност, която искат да реализират. Този, който е назначил служебното правителство, той носи отговорност, каза още Цветанов.

Благодаря на всички министри, които се отнесоха отговорно към темата с урана, каза Цветанов. Той коментира, че резултатите са само от 2-3 сондажа, а не от над 40 в Хасково. Трябва да бъде замерена водата от чешмите, призова Цветанов.

Златоград днес изглежда като перла в Родопите, отидете да видите какво е направил там кметът на ГЕРБ. Така Цветанов коментира твърденията, изнесени от журналиста Васил Иванов за порочни практики в родопския град.

Попитан как правителството ще работи с Ердоган, Цветанов обясни, че двустранните отношения между България и Турция трябва да бъдат много конструктивни и градивни. "Трябва внимателно да наблюдаваме обстановката на Балканите и в региона на Черно море. Ние, политиците, носим пряка отговорност за случващото се."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България