Цветанов за репликата на Радев "Остава ви една седмица": Президентът трябва да се отнася с уважение към парламента

Цветан Цветанов

Не е нормално един президент, който казва в неговата реч, че ще бъде обединител на нацията, че ще бъде президент на всички български граждани, да се обърне към парламента и да каже остава ви една седмица. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред журналисти във връзка с речта на новоизбрания президент Румен Радев.

„България е парламентарна република и той трябва да се отнася с нeoбходимото уважение към институцията парламент, както всички ние народни представители се отнасяме с уважение към президентската институция и за нас няма абсолютно никакво значение кой е президентът на страната, от коя политическа формация е избран и предложен, а важно е да изпитваме уважение и респект от президентската институция и заедно между институциите в България да има интегритет“, коментира Цветан Цветанов.

Той посочи, че седмичната програма на парламента е доста натоварена. „Вчера имахме възможност да продължим с една добра програма, която е за енергийната ефективност“, обясни той и обърна внимание, че темата за казаните и ракиджиите е вълнувала много български граждани и по тази тема е имало пълна консолидация. „Разбира се Законът за концесиите е изключително важно да бъде приет, защото това е труд на експерти, народни представители, на съответните институции в продължение на 6 месеца“, коментира председателят на ПГ на ГЕРБ. По думите му този закон ще даде възможност за повече инвестиции и перспектива за икономиката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика