Цветанов: Искахме да пресечем всякакви спекулации и въвличането на ГЕРБ в разчистване на вътрешнополитическите сметки на БСП

Всичко, което излезе като интерпретации и внушения през последните няколко месеца от страна на БСП за договорки за съвместно управление с ГЕРБ след изборите на 26-ти март, е причина за приетата на Конгреса ни вчера декларация . Искахме да пресечем всякакви спекулации и въвличането на ГЕРБ в разчистване на вътрешнополитическите сметки на БСП. Това коментира пред медиите в Пловдив зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов. Там той участва в откриването на конференция за дигитална сигурност и култура, културно-историческо наследство и дигитализация.

„Ние сме наясно, че единственото възможно работещо парламентарно мнозинство е с Обединени патриоти и в момента изпълняваме 4-годишната си управленска програма на базата на коалиционното ни споразумение“, категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ. По думите му изборите са приключили на 26-ти март и е много странно защо БСП още говорят за тях. „За разлика от БСП, ние в момента искаме да фокусираме енергията и вниманието си върху европредседателството, Западните Балкани, както и върху това да се чува силният глас на България в Европейския съюз.

В отговор на журналистически въпрос, свързан с инцидента по време на футболната среща между „Локомотив“ (Пловдив) и ЦСКА вчера, Цветан Цветанов посочи, че превантивните мерки преди всяка футболна среща, която носи определен риск, са особено важни. Той допълни, че когато не е потърсено съдействието на органите на МВР, за да охраняват това спортно събитие, се стига до подобен инцидент. „Сигурен съм, че ако имаше полицейски служители, щяха да отчетат опасността от разрастване на ситуацията и да предотвратят случилото се впоследствие на терена. Смятам, че има пропуск на тези, които организираха футболната среща. Те не са предприели необходимите действия за адекватната охрана на мача“, отчете зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика