Турция удължи извънредното положение в страната с още 3 месеца

Ограничено е движението за всички превозни средства през Троянския проход

Тир се обърна на пътя Монтана-Видин

С лихвоточки да се плащат данъци Жилищно-спестовните влогове ще може да се наследяват

Двоен самоубийствен атентат в Нигерия взе най-малко 12 жертви

Президентът награди разузнавачи посмъртно Депутатът Таско Ерменков с отличие от министъра на отбраната

Пълна каша с Истанбулската конвенция Няма нужда от нов превод, документът се ратифицира на езика, на който е договорен

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 януари 2018

Искрен Веселинов: Ние от ВМРО сме категорични, че няма да подкрепим Истанбулската Конвенция, независимо колко превода и бъдат направени

Болниците искат парите си от НЗОК по съдебен път Въпреки решението на съда, здравната каса отказва да плати надлимитната дейност

Училища и градини с по-ниски сметки за парно Потребили сме по-малко топлоенергия през декември

Без субсидии за хора с увреждания, ако имат фирма Отпускат до 20 хиляди лева на кандидат за започване на собствен бизнес

Населението на Велико Търново се увеличава За кратко време жителите на старата столица са се увеличили с 1000 души

Прокуратурата образува досъдебно производство по случая с дъщерите в Свищов Анкета е показала, че са лица в риск, а нямат личен лекар

Слаба охрана улеснила атентата на летището в Сарафово Никой не е забелязал терориста, поставил бомбата в автобуса с израелски туристи

Цветанов: Моралът на ГЕРБ ни задължава да настояваме да се уважи желанието на избирателите за промяна

Снимка: Архив

Моралът на ГЕРБ ни задължава да настояваме да се уважи желанието на избирателите за промяна в политическата логика на управление на държавата, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в декларация от името на парламентарната група.

Цветан Цветанов призова народните представители да се съобразят с волята на българските граждани, да се мобилизират и да положат необходимите усилия за тази промяна. По думите му всяко несъобразяване ще доведе до задълбочаване на политическата криза.

Чест прави на кабинета Борисов, че не делеше проблемите на „по-близки до програмата на партия ГЕРБ” и „по-отдалечени от нея”. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в декларация от името на парламентарната група.

„Чрез парламентарната си дейност от последните две години ГЕРБ успя да промени до голяма степен и очакванията на своите избиратели. Избирателите на ГЕРБ се научиха да приемат необходимите компромиси, те свикнаха да подкрепят диалога на своята партия с други политически сили в името на добри консенсусни решения“, заяви Цветанов, цитиран от „Фокус“.

„Ние съзнаваме, че често забавяхме важните решения за нашите структури по места в името на по-общите задачи, диктувани от обществените приоритети. Чест прави на кабинета Борисов, че не делеше проблемите на „по-близки до програмата на партия ГЕРБ” и „по-отдалечени от нея”“, допълни той и поясни, че правителството е работело по своите политики с ясното съзнание, че общественото одобрение към работата му ще бъде на приливи и отливи.

„Кабинетът на Борисов не търсеше лекия път и евтината популярност. Факт е, че този кабинет успя да издигне високо глас в европейските институции и да търси най-доброто решение на националните ни проблеми с европейска помощ. Ценен принос на нашия кабинет е, че запази на завидна висота еврооптимизма на българите и съпричастността ни към европейската перспектива. Това се оценява много високо от европейските ни партньори“, коментира още Цветан Цветанов.

„В края на управлението си отчитаме рекорден за последните 8 години икономически растеж и бюджетен излишък, който директно води до намаляване на държавния дълг. Доходите на българите се увеличиха, а безработицата намаля значително. Продължихме успешно да подобряваме инфраструктурата в страната ни, изпозвайки пълноценно ресурсите на европейската солидарност, от които само преди две години бяхме изолирани“, поясни Цветанов.

По думите му всички тези усилия на кабинета Борисов са оценени от партньорите ни в Брюксел, които са насочили към България специализирана помощ от 160 милиона евро за справяне с миграционния натиск и укрепване на сигурността по границите ни.

Tрябва да работим достойно и отговорно до последния момент, мислейки какво послание оставяме на българите в качеството си на законотворци, а не да използваме парламентарната трибуна за предизборна агитация и обругаване на опонентите, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Примери в тази посока не липсваха дори в светлите Коледни и Новогодишни празници от страна на БСП“, посочи той. „Очаквам всички народни представители от 43-тото НС да проявим мъдрост и прагматизъм и да отчетем с консенсус добре свършената работа по отношение на законодателната дейност на този парламент“, обясни Цветан Цветанов.

„Трябва да бъдем искрени с хората и откроено да споменем това, за което не ни достигна време. Вероятно не всички са удовлетворени от качеството на отделните закони и по-добре българите да знаят оценката ни отсега, отколкото в последствие да се говори за законодателен праг и да се хвърля сянка на негативизъм върху работата на парламента“, заяви председателят на групата на ГЕРБ.

„Няма такова понятие като лоша работа на парламента, има конкретни имена на депутати, парламентарни групи и комисии, които допринасят за добрите резултати на работата ни, но има и такива, които откровено пречат“, коментира Цветан Цветанов. „От ГЕРБ ще отидем при избирателите с отчет за работата ни в парламента и ще положим усилия за свършената от нас работа да получим реален отговор от кампанията преди изборите“, посочи той и допълни, че ГЕРБ гради кампанията си и заявката си за участие в изборите единствено на база на свършеното.

По думите му опитът на ГЕРБ е показал, че отиващият си парламент е бил един от тези, в които е нямало много място за „грозни пазарлъци”.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Цветанов: Моралът на ГЕРБ ни задължава да настояваме да се уважи желанието на избирателите за промяна…………………………………….?????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Крадливите безродни свине заговориха за некъв морал в свинефермата герб. Тези наистина смятат, че тук в тези ширини живее само лош матриял и тъпунгери като тях. За пиар закъсняхте мършуляци, сега е време да опитате сопата.

    1. трият ме веднага . подигравка с народа ЦвЦв и морал нагъл простак

  3. Какъв морал говориш, Цецо? ГЕРБ и морал ??!!! И не смятайте,че с мажоритарни избори ще спечелите. Тт ГЕРБ искате мажоритарна изборна система и то в два тура, докато ГЕРБ и по-конкретно нейните кметове могат и са в състояние да накарат доста хора да гласуват за тази партия, разбирай за Боко-Цуци. Ама нищо не казвате за субсидията – защо ГЕРБ не предложи субсидия 5-6 %, а се опитва да срита другарчетата си от другите партии с нулева ставка – т.е. без субсидия. Истината е, че за тези 8 г., откакто ГЕРБ е във властта, се нагуши с над 100 млн.лв (към 120 млн.лв) в касата си и сега може да си позволи едни избори без субсидия. Нека ви приберат тези милиони от касата – за равен старт на партиите – и тогава ще видите какви вопли и викове ще се чуят, та чак до ЕП ще стигнат!

  4. За оставката на Борисов: тази тема пък беше разисквана от Д.Атанасова в полунощ при М.Цветков и сутринта в интервю (виж днешния брой на Блиц). Айшето пак лъже – Борисов не подаде САМО СВОЯТА ОСТАВКА заради съкрушително загубените президентски избори, а направи заложник целия кабинет и партията ГЕРБ. Вчера премиерът на Сърбия ВУЧИЧ ПОДАДЕ ОСТАВКА – АМА САМО СВОЯТА, не на кабинета. Банкянският Пожарникар в името на своята мегаломания и чувство за непогрешимост свали от власт партията ГЕРБ- своята партия, както той си я нарича, без да си прави сметка, че ако „цъфнал ГЕРБ” загуби и тези избори, нищо чудно да последва краха на НДСВ.
    За онзиденшното пререкание с Жельо Бойчев, изпълнено в стил женска крамола. Там хвърчаха обиди, летяха от устата на Айшето в кариер партизански отряди, въобще пълен цирк… И след него тази дама имаше безочието да говори…Интересно как медиите „отчетоха” пълна победа за Д.А. и загуба за БСП. Защото и Ж.Бойчев се оказа доста догоден на думи…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.