Мач на кило кръв и метър кожа

“Левски” без загуба вече 21 години

Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

Цветанов: Мотивите за исканата оставка на Димитър Главчев са несъстоятелни

Снимка: Пламен Стоименов

Мотивите за оставката са несъстоятелни и по начина, по който върви дебата за всички е ясно, че това е само, за да има дейност от ПГ на БСП и да покажат, че имат някакъв характер. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на дебатите по предложението за оставката на председателя на НС Димитър Главчев“.

„Не количеството на внесени законопроекти е равно на качеството на българския парламент“, коментира той и обясни, че, когато има законодателство, което пряко кореспондира с поетите ангажименти, някои от тях трябва да минат и през НС. „Давам за пример антикорупционното законодателство, не го внесохме, защото Министерството на правосъдието създаде работна група, за да чуе мнението на неправителствените организации“, посочи Цветан Цветанов. „ПГ на ГЕРБ ще застане твърдо зад Димитър Главчев, той е изключително ерудиран човек и добър професионалист“, заяви той.

„Много се дебатира за разделението и омразата – вие дадохте този тон. В първите декларации всеки заявяваше, че ще има позиция, но никой не говореше за агресия и омраза“, припомни той. „Ако не бяхте дали този тон, нямаше да има отговор в декларациите“, се обърна Цветан Цветанов към БСП. „Нека да знаем, че всичко, което правим в този парламент, се трупа на институцията.

Нека да затворим тази страница, ако приемем, че е бил изпитателния срок, да започнем да работим по същество“, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ. „Не сте вие тези, които ще давате оценки за това какво ще се случи до края на годината. Нека дойде края на годината, ще застанем на тази трибуна и ще обясним, че има 1000 назначени полицейски служители“, коментира той към БСП. „Защо не сте искрени, когато говорите пред камери, а когато сме на КСНС говорим обективно“, допълни Цветан Цветанов. „Искаме да изкараме целия мандат, България се нуждае от това. Имаме предстоящо председателство и поемаме отговорността“, посочи той. „Ако продължавате по този начин, това няма да е продуктивно, а имаме да взимаме важни решения“, коментира Цветан Цветанов. „Поднасям извинения, ако някой се е почувствал засегнат от декларациите на ПГ на ГЕРБ, нека всеки направи такова извинение“, каза още той.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Ne e nujno Ministerstvoto na pravosudieto da iska mnenieto na nepravitelstveni organizatzii kakto izobshto, taka i za anti-koruptzionnia zakon.

    Malko veroitano e ‘Trud’ da pomesti teksta, kakto ne pomestva kritiki za uvelichenieto na tzenata na toka. Iztriti sa vsichki ozneki po temata.

    Izviniavam se za latinitza.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.