Цветанов напуска парламента

Снимка: Денислав Стойчев

Oстава зам.-председател на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб на партията

Цветан Цветанов напуска парламента, но остава зам.-председател на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб на партията. Това обяви самият той на брифинг в Народното събрание след разговор при премиера Бойко Борисов.

Всичко, което съм правил, съм го правил само и единствено ръководейки се от законността и обществения интерес. Винаги, когато съм имал отношения с някого, те са били съгласно българското законодателство и правните норми, каза той.

„Искам да споделя с Вас решението, което съм взел преди няколко дни. Днес го официализирах пред лидера на ПП ГЕРБ и премиер на Република България Бойко Борисов. Първо искам да благодаря на всички тези, които се постараха да бъдат обективни. Благодаря и на тези, които създадоха другото усещане за много манипулации и внушения“, заяви Цветанов.

"Няма драма от това, че председателят на парламентарната група на ГЕРБ ще напусне 44-тия парламент, ще бъда заместник-председател на партията и ще оглавя предизборния щаб", добави той.

Цветанов подчерта, че решението е лично негово и не е имало натиск от страна на Бойко Борисов.

„За тези обвинения, че има лобизъм, свързан със сградата на фирма „Артекс“ - за всички тези, които разбират както от право, така и от начина на прилагане на ЗУТ, заявяват, че този закон няма никакво отношение към тази сграда. Все пак, когато имаме обективни журналисти, това е най-важното за българското общество. Когато се влиза в заблуждение и поднасяне на невярна информация, се създава обществено напрежение, което рефлектира върху политически партии, парламентарни мнозинства и управлението", заяви още Цветанов и посочи, че в случая жертвата е бил той.

Той обясни, че е препратил по компетентност сигнала на инициативния комитет "Лозенец" (за строежа на сградата "Златен век" на "Артекс", бел. ред.) от 25.05.2018 г. от, който е постъпил във вътрешната комисия в НС, чиито председател е Цветанов. Уточни, че в случая е спазил закона и го е изпратил до компетентните органи.

"Чух, че през 2018 г. съм направил всичко възможно да прикрия проверка. Смятам, че когато се показва писмото, което съм изпратил на този инициативен комитет, трябваше да бъдат показани всички адресати: президентът, премиерът, вицепремиерът Дончев, регионалният министър, главният прокурор, председателят на НС, омбудсманът, кметът на София, всички председатели на парламентарни групи - Корнелия Нинова, Волен Сидеров, Мустафа Карадайъ, Гергана Стефанова", обясни Цветан Цветанов.

"ГЕРБ е кауза, както за мен, така и за нашия лидер, така и на всички добросъвестни избиратели, членове и симпатизанти", добави Цветанов.

„Няма от какво да се срамувам. Единственото, което съм направил, е да огранича възможността да излизат определени декларации“, заяви той.

"Благодаря на тези, които се постараха да бъдат обективни. Благодаря и на другите, които не бяха", каза Цветанов.

Коментари

Задължително поле