Цветанов по геополитически въпроси: Темата за миграцията ще вълнува Европа още 15 години

Темата за миграцията и интеграцията е изключително важна, а когато се говори за миграция, първо трябва да бъде направен исторически преглед на това защо се е стигнало дотук, смята редседателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на конгрес „Миграция и интеграция: влиянието върху жените“, цитиран от "Фокус".

„Защо ЕС не си извлече поука от Арабската пролет и последствията от нея. Тогава бях вицепремиер и министър на вътрешните работи и знам как министърът на вътрешните работи на Малта плачеше на Съвета на министрите за болката, която преживяваха, както местните жители, така също и тези, които бягаха от конфликтите“, коментира той и допълни, че е изключително тревожно, че в момента повече се говори как да решим проблема, но не и какво се случва след 5-10-15-20 години. Тази тема ще вълнува Европа поне 15 години.

„Най-важният елемент е да можем да противодействаме с политики за ограничаване на бежанския поток към Европа, за да можем да се справим със сегашната ситуация, която не може да бъде променена за месеци, а трябва да има системен подход за интеграция“, заяви Цветан Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България