На 24 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за петък, 24.01.2020

СЗО: Китайският коронавирус все още не представлява глобална опасност

Индийски гуру идва в България Помага на Део да спре с наркотиците и дава енергия на Деси Добрева

Мария Захарова: Призоваваме България да работи с руските власти по случая Гебрев

Рекламна гавра с болките на хората Фалшиви герои са лицата от онлайн кампанията на „ Flexa Plus Optima”

САЩ спират временните визи за бременни жени

Намаляват таксата за хазартните игри (обзор) Налогът ще бъде 25% от разликата между залозите и раздадените печалби

Словашкият министър на екологията подаде оставка след пиянски скандал

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 24 януари 2020

Банките вдигат такси заради ниските лихви

Мерки за засилване контрола върху вноса на отпадъци обсъди министър Димитров с рециклиращия бизнес

Европейската комисия по конституционни въпроси одобри сделката за Брекзит

Младите плащат с 25% повече за обзаведено жилище Купувачите до 35 години предпочитат нови сгради

Пекин отмени Нова година

Цветанов: Стабилното управление на премиера Борисов осигурява евросредства за общините

Силното и стабилно управление на правителството на Бойко Борисов осигурява европейски фондове, от които общините имат възможност да реализират обществено значими проекти. Такъв пример е и днешното събитие за откриване на обновения и облагороден площад “Георги Измирлиев – Македончето“ в Благоевград, което е поредната придобивка за благоевградчани по линия на европейската солидарност. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов на официалната церемония по откриването на обекта, съобщиха от пресцентъра на партията.

Според Цветан Цветанов кметът на Благоевград Атанас Камбитов се е доказал като един от най-успешните кметове в страната не само с десетките реализирани проекти с европейско финансиране, но и с десетките санирани блокове по Националната програма за енергийна ефективност. „Благоевград се превърна в един от градовете с привлекателна среда за живот и добри условия за туризъм. Ясната визия на правителството за бъдещото развитие на страната ни гарантира сериозни инвестиции и подкрепа за общините”, каза още Цветан Цветанов. Той подчерта, че в новия финансов период 2021-2027 г. България ще получи 4 млрд. лева повече средства, като общата сума ще е 18 млрд. лв., които ще подпомогнат българските населени места и техните жители да живеят още по-добре.

„Важно е да съхраните това, което е направено, и да го надградите. Построеният преди повече от 30 години централен площад, който е обновен сега, е пример за последователност, приемственост и надграждане”, отбеляза Цветан Цветанов.

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов се обърна с благодарност към онези, които преди повече от 30 години са изградили красивия архитектурен комплекс с централния площад, превърнал се в емблема на Благоевград. Той подчерта, че реализирането на този проект и на десетките друти проекти за стотици милиони, изпълнени в Благоевград, са благодарение на успешната държавна политика и силното правителство на Бойко Борисов.

Площад „Георги Измирлиев – Македончето“ бе изцяло обновен по проект „Благоустрояване на градската среда“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Региони в растеж” и е на стойност 5.5 млн. лв. Това е първи ремонт на площада от 30 години насам, като са извършени укрепителни дейности на носещите конструкции, старите плочки са подменени, фонтаните са ремонтирани, реконструирани са зелените площи и са обособени нови зони за отдих.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. А едно време строяхме без евросредства…

  2. daaa CVYKARNIK OSIGYRQVATE SI EVROFONDOVE ZA VAS NARODA KUCHETA GO QLI

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.