Цветанов: С Патриотите намираме консенсус по секторите „Сигурност“, „Енергетика“, „Спорт“ и „Туризъм“

Цветан Цветанов

С Обединени патриоти намираме консенсус по секторите „Сигурност“, „Енергетика“, „Спорт“ и „Туризъм“. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти след срещата за съставяне на правителство между ГЕРБ и Обединени патриоти.

„Разговорите продължават. Надяваме се, че до края на седмица ще имаме вече параметри, които ще бъдат публично оповестени пред вас. В момента започнахме да говорим по секторни политики“, каза той. Цветанов поясни, че утре продължават с преговорите.

„Искам да благодаря на колегите от Обединени патриоти за конструктивния разговор“, каза още зам.-председателят на ГЕРБ. Той изрази убедеността си, че утре и в оставащите дни ще имат резултати от преговорите, които ще могат да бъдат публично оповестени и ще бъдат основата за едно 4-годишно управление с министър-председател Бойко Борисов.

Не сме дискутирали с Обединените патриоти кой ще бъде председател на Народното събрание, нито темата за бъдещия еврокомисар. Това каза пред журналисти заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов след проведена срещата за съставяне на правителство с Обединени патриоти. „Това, което говорим, е само за секторни политики, как действително да разпишем параметри, които да гарантират четиригодишното управление“, заяви още зам.-председателят на ПП ГЕРБ.

Във връзка с отсъствието на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов Цветанов допълни, че той е в правото си да присъства на всяка една среща, която се провежда от преговорния екип. „Днес сутринта, когато идвахме насам, разговаряхме. Правили сме анализ на всичко, което сме говорили до настоящия момент. И повярвайте, че във всеки един момент, той може да се появи и да бъде част от това, което правим в момента. Всеки един от нас има необходимият мандат от

Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ и от председателя напартията“, каза той.

Цветанов допълни, че това, което ще бъде разписано в бъдещата управленска програма, ще бъде изпълнено от всички политически формации, които ще се подпишат под нея. „Така че от тази гледна точка, всичко, което ще бъде разписано в тази програма ще бъде изпълнено. Всичко останало ще бъде вече със съответната политическа позиция на всяка една от политическите партии“, допълни Цветан Цветанов. „Винаги съм казвал, че разглеждаме обединени патриоти заедно като подкрепа в парламента“, уточни той.

На въпрос обсъдена ли е инициативата на президента за ограничаване на избирателното право в чужбина, Цветанов поясни, че не са разговаряли и по тази тема.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика