Цветанов: Ще направим допълнителна дискусия, за да могат всички да бъдат информирани за ползите от Истанбулската конвенция

Като евродепутат Илияна Йотова е работила много по Истанбулската конвенция – позицията й се различава коренно от тази на Корнелия Нинова. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов пред БТВ във връзка с Истанбулската конвенция .

Той поясни, че в европарламента БСП гласуват „за“, а в българския политически живот, говорят съвсем различно. Цветанов обърна внимание, че ВМРО и „Обединени патриоти“ са били с позиция „въздържал се“ по тази конвенция в Европейския парламент и подчерта, че управленската коалиция е стабилна. Според него от всичко, което се приема в България, се търси да се извлече някакъв политически дивидент.

„Липсва така наречената политическа култура“, каза Цветанов. Заместник-председателят на ГЕРБ подчерта, че не е нормално, когато се приема една ратификация, тя да разделя обществото. Той обяви, че с него са осъществили връзка представители на Хелзинския комитет и поясни, че от ПГ на ГЕРБ ще направят допълнителна дискусия, за да могат всички да бъдат информирани за ползите от Истанбулската конвенция.

„Тук говорим за 96-97 % само за домашно насилие и промяна на законодателството, което да съответства на всички потенциални заплахи срещу жените“, коментира председателят на ПГ на ГЕРБ.

По темата за вот на недоверие, Цветан Цветанов коментира, че БСП не са достатъчно готови. Той също изрази неразбиране как от левицата ще говорят за корупция, при положение, че саботират антикорупционното законодателство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика