Цветан Цветанов: БСП компрометира кметове и общински съветници от ГЕРБ

Опозицията, в лицето на БСП, хаби време и нерви в опити да компрометира кметове и общински съветници от ГЕРБ, като по този начин се мъчи да спъва тяхната работа в полза на хората, заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов на среща с членове и симпатизанти на партията в Разград, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„Ръстът на БВП е 4%, като през 2018 година се очаква да достигне рекордните 105 млрд. лв. Сериозен ръст има и делът за заплати, предвиден в Бюджет 2018. 330 млн. лв. в повече има за учителски заплати, 750 млн. лв. за бюджетни заплати, 180 млн. лв. за увеличаване на пенсиите. С подобен подход страната ще получи по-добро развитие и ще оправдаем очакванията към нас, свързани с предстоящото председателство на ЕС“, категоричен бе Цветан Цветанов.

„ГЕРБ гласува политическо доверие на д-р Валентин Василев за кмет на община Разград и днес, виждайки свършеното от него, се убеждавам с правотата на това наше решение”, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той призова членовете и симпатизантите в залата да се активизират за предстоящия местен вот през 2019-та година, като целта е увеличаване на кметовете на кметства, както и спечелването и на други общини от областта.

Цветан Цветанов обясни, че освен подобряване на пътната мрежа, Разград ще има възможност да се възползва и от част от отпуснатите 624 млн. лв. за образователна инфраструктура. „С тези пари ще бъдат изграждани спортни площадки, закрити физкултурни салони и др. Уверен съм, че регионът ще продължи да се развива“, допълни той.

Преди срещата със симпатизанти, Цветан Цветанов лично инспектира изразходването на целево отпуснатите 1 млн. лв за инфраструктурни обекти в Разград. Зам.-председателят на ГЕРБ бе придружаван от кмета на Разград д-р Валентин Василев, народния представител от ГЕРБ-Разград Десислава Атанасова и областния управител Гюнай Хюсмен. Те посетиха 3 от общо 20-те улици, чиято рехабилитация е напълно или почти завършена, като се очаква се да бъдат ремонтирани още поне 6 улици. С отпуснатите средства се облагородяват и междублокови пространства, тротоари, градинки.

„Поздравявам Общинската администрация в Разград за това, че въпреки кратките срокове, успяха да изпълнят всички процедури, предхождащи усвояването на тези средства. За други съседни общини също имаше отпуснати средства. За разлика от вас обаче, те не успяха да задействат тяхното усвояване заради мудните си общински администрации. В момента предвидените обекти за финансиране стоят непокътнати“, отбеляза Цветанов след инспекцията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика