Цветан Цветанов: Всички деца трябва да получават адекватно и равно образование

Актуални политически теми, проблемите с образованието и начините  за интегриране  на ромите в обществото обсъдиха заместник - председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и представители на различни политически  партии от област Сливен, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

На срещата в Сливен, организирана от  Национален демократичен  институт за международни отношения на САЩ, присъстваха ромски активисти, местни политици, учители от етноса. Всички се обединиха около мнението, че образованието е изключително важно за ромските деца и бъдещето на България.

"Необходимо е да се работи с родителите, за да не спират децата  си от училище и да получават адекватно и равно образование с всички деца на България", заяви Цветанов.

По време на срещата бе заявено категорично мнение, че трябва да се настоява и за ранно въвеждане на ромските деца в детските градини, за да могат по-лесно да се интегрират и да почувстват необходимост от развитие. Според заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов това е поредната ползотворна среща, която организира НДИ и се обсъждат най-актуалните и наболели проблеми, на които се търси решение и то в най-кратки срокове.

Коментари

Задължително поле