Министър Сачева: Вчера за първи път има спад в броя на регистрираните безработни

МВР: Турция пуска само турски граждани на границата

Оперираха дистанционно чрез робот пациент със съмнение за коронавирус

Германски учени: Едва 6% от случаите на коронавирус са разкрити Истинският общ брой на заразените е достигнал няколко десетки милиона

Какво е кафе 5 в 1?

Наредба в Бургас може да забрани секс на плажа

Николай Василев: По-добре да няма държавни банки

Доц. Ангел Кунчев: Изследвахме 1016 полицаи, само 9 имат антитела Рано е да разчитаме на масов имунитет, който да ни пази, констатираха от щаба

938 починали за денонощие във Великобритания За пореден ден Италия отчита намаление на броя на починалите

Ремонт затваря едната лента на тунел „Траянови врата“

30 нови заразени с коронавирус за денонощието, общо стават 611 Излекувани вече са 48 българи

ООН прати 90 тона помощи на Венецуела

2000 починали от Covid-19 за пореден ден в САЩ

Доклад: Пандемията може да тласне към бедност над половин милиард души

Институтът по микробиология на БАН разработва ваксина срещу коронавируса

Цветан Цветанов: Всички деца трябва да получават адекватно и равно образование

Актуални политически теми, проблемите с образованието и начините  за интегриране  на ромите в обществото обсъдиха заместник – председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и представители на различни политически  партии от област Сливен, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

На срещата в Сливен, организирана от  Национален демократичен  институт за международни отношения на САЩ, присъстваха ромски активисти, местни политици, учители от етноса. Всички се обединиха около мнението, че образованието е изключително важно за ромските деца и бъдещето на България.

„Необходимо е да се работи с родителите, за да не спират децата  си от училище и да получават адекватно и равно образование с всички деца на България“, заяви Цветанов.

По време на срещата бе заявено категорично мнение, че трябва да се настоява и за ранно въвеждане на ромските деца в детските градини, за да могат по-лесно да се интегрират и да почувстват необходимост от развитие. Според заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов това е поредната ползотворна среща, която организира НДИ и се обсъждат най-актуалните и наболели проблеми, на които се търси решение и то в най-кратки срокове.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Адекватно – да! Равенството го оставете за предизборните речи. Когато и аз мога да си купя 6 апартамента с пенсията на тъщата е те това се нарича равенство.

  2. Нама как да се коментират пожелания.Като спрат помощите на тези родители,чиито деца не ходят на у-ще сами ще водят всяка сутрин децата си на училище,дори ще вардят по цял ден да не избягат след първия час.В Обединеното Кралство да не би да дават помощи при липса на определен брой работни дни през годината,а в САЩ през 1983 г. решиха да са до пет години,последователни или не.В това отношение сме безспорно първенци.Да им дават каквото е нужно,но да има и ефективен контрол,за да има положителен ефект,иначе ще е само отрицателен ефектът с ясното послание,че и да не учиш и да не работиш,ще си по-добре от тези дето блъскат месец за минимална заплата.

  3. Реалното положение преди няколко месеца се видя по един телевизионен репортаж в едно софийско село,директорът пенсионер и не му пука да казва това,което мисли го каза на журналистката при въпрос защо се водят 14 в час,а само едно дете присъства,като и отговори,че на всякъде е така и нещо в смисъл да не прави сензация или беше да не търси под вола теле,не си спомням вече..Отделно по статистика,ако не греша 52 % въобще не тръгват на училище.За градините е добре,въпреки че майките им са по заведенията по цял ден и възрастните хора реагират при изпълнени обещания на кметове след 2011 г.Както се казва наистина трябва да се направи всичко възможно по-голям брой да намерят мястото си в живота.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.