Цветан Цветанов: ГЕРБ винаги подкрепя инициативите на местната власт и кметовете

Народните представители от ГЕРБ винаги се стремим да подкрепяме инициативите на местната власт и кметовете и да оказваме нужното съдействие за развитието на регионите. Това заяви в свищовското село Овча могила председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща с носителите на приза „достойни българи“ свищовски доброволци Георги Иванов, Тихомир Веселинов и Милен Милев. Тримата мъже са наградени също и с почетно отличие на МВР за доблест и заслуга за проявената храброст при справянето с голям пожар в края на декември. Мъжете са доброволци от отряда в Овча могила, където функционира първият у нас Кризисен център за борба с пожарите, бедствията и катастрофите.

Центърът бе изграден по инициатива на местната власт с цел бързо и адекватно овладяване на спешни ситуации в по-отдалечените места на община Свищов. Край Овча могила се намират пет села с население над 4000 души и за времето от откриването му през октомври 2016 г., звеното доказа своята ефективност. Центърът разполага с пожарен автомобил и линейка, осигурена с личното съдействие на Цветан Цветанов.

В Овча могила, заедно с великотърновския кмет Даниел Панов и с депутата от ГЕРБ-Свищов Станислава Стоянова, Цветан Цветанов посети и новосъздадения Център за настаняване от семеен тип за хора с деменция, както и изгорялата сграда на Здравната служба, намираща се в съседство. Именно при потушаването на бушувалия там пожар през декември, тримата отличени доброволци са проявили героизма си, изправяйки се срещу стихията. Благодарение на бързата реакция на доброволното формирование са били евакуирани болните хора и персоналът, като същевременно са започнали и да гасят пожара, докато чакат пристигането на огнеборците. По думите на Цветанов подобни социални звена като Центъра за настаняване от семеен тип за хора с деменция осигуряват не само грижа за нуждаещи се хора, но и работни места за местните жители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България