Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Цветан Цветанов: ГЕРБ предвижда въвеждането на доброволни тестове за наркотици в училищата

ГЕРБ няма да позволи населените места да бъдат лишени от полицейско присъствие, както това се случи след реформата „Йовчев“ по време на управлението на Пламен Орешарски. Рязката промяна в нормативната уредба през 2013 година доведе до демотивиране на състава и на освобождаване на много полицейски служители. Голяма част от полицаите във вътрешността на страната бяха командировани на българо-турската граница, оголвайки населените места във вътрешността.

Това каза заместник-председателят на ГЕРБ и водач на листата на ГЕРБ-Велико Търново Цветан Цветанов по време на кръгла маса на тема „Вътрешен ред и сигурност“, провела се в старата столица. На форума присъстваха представители на охранителните фирми, кметове на населени места в общината, преподаватели и студенти от специалностите по национална сигурност във ВТУ и НВУ, бивши полицаи и военни от резерва. „Предвиждаме да засилим присъствието на военните по границата и да ограничим използването на полицейски ресурси от вътрешността на страната. Ще бъдат назначени поне 1000 нови служители на полицията и жандармерията, които ще се грижат за сигурността в малките населени места“, обясни Цветанов.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ заяви, че в програмата за управление на ГЕРБ е заложено изготвянето на интерактивната карта на престъпността, а една от основните цели е въвеждане на видеонаблюдение във всички общини. „Правовият ред е гарант за демократичността и просперитета на една държава, затова поставяме сериозен фокус върху тази тема“, каза Цветан Цветанов.
ГЕРБ предвижда комплекс от мерки и за справянето с телефонните измами, тормозещи основно възрастното население, включително и законово ограничение на броя предплатени сим карти, които може да използва едно лице. „В периода от 2019 до 2013 щетите, нанесени от този вид престъпления са 1.8 – 2 млн. лв. По-късно цифрата многократно нараства, достигайки почти до 6 милиона. Няма адекватно правораздаване за този вид престъпност, защото дори когато има достатъчно доказателства, тези лица получават условни осъдителни присъди в 68 процента от случаите“, коментира водачът на листата на ГЕРБ-Велико Търново.

Пред присъстващите Цветанов представи и революционното предложението за въвеждане на тестове за наркотици в училищата, при съгласие на родителите. „Информацията от тестовете ще се предоставя само на родителите и ще бъде на доброволен принцип, но навременната информираност на семействата е от изключителна важност, за да се върне младият човек в нормалния ритъм“, обясни той.

Доклад от център за изследване на демокрацията, обхващащ периода от 1999-2016г., показва, че най-ниските нива на корупция у нас са регистрирани през 2010 – 2011 година. Най-големият корупционен натиск е отчетен през 2013-2014 година, по времето на правителството на Орешарски, сочат данните. По повод обвиненията в полицейщина той каза още, че по времето, когато той управляваше МВР институцията се ползваше с над 50 процента обществено одобрение. „Днес обаче на някои им е удобно бързо да се забравят грабежите, отвличанията, показните убийства, които бяха пресечени от ГЕРБ“, коментира още Цветан Цветанов.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.