Георги Петков: Дразни ме, че всички говорят за мача от 2013 година

Югът посреща с оркестър Ким Чен Ун (инфографика) 3000 журналисти отразяват историческата среща

На 27 април 2018 да почерпят

Украйна гарантира обучението на български език на сънародниците ни

Доналд Тръмп ще посети Великобритания на 13 юли

Обсебени ли са три цигулки и виолончело за 30 млн. долара? “Страдивариус” ,“Гуарнери”, „Джофредо Каппа” и “Гофрилер”, купени по времето на Людмила Живкова, над 30 г. са в едни и същи музиканти

Депутатите предложиха Музикалната къща на БНР да работи като самостоятелен културен институт Така за всеки продаден билет новата структура ще получава субсидия от Министерството на културата

Кметицата Иванчева към съучастниците си: Няма документ, докато не плати (обзор) Поставили сме предприемача на колене, допълва началничката на район „Младост”

“Отровени” жители на Дума разказаха в централата на ОЗХО за фалшивата химическа атака

Студио Х на „Армията“ Малцина от сегашния отбор ще запазят местата си, важно е кой ще ги запълни

828 нови медицински изделия влизат в болничната помощ 105 пациенти са минали през 4 лечебници за аортни клапи

Сенатът на САЩ одобри Майк Помпео за нов държавен секретар

По работа сме на второ място в ЕС Трудим се по 40,8 часа, а холандците по 30,3 часа

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 27 април 2018

Общински съветници се обединиха заради глоба на Здравко Здравков Главният архитект бил викан в следствието и заради Иванчева

Цветан Цветанов: ГЕРБ предвижда въвеждането на доброволни тестове за наркотици в училищата

ГЕРБ няма да позволи населените места да бъдат лишени от полицейско присъствие, както това се случи след реформата „Йовчев“ по време на управлението на Пламен Орешарски. Рязката промяна в нормативната уредба през 2013 година доведе до демотивиране на състава и на освобождаване на много полицейски служители. Голяма част от полицаите във вътрешността на страната бяха командировани на българо-турската граница, оголвайки населените места във вътрешността.

Това каза заместник-председателят на ГЕРБ и водач на листата на ГЕРБ-Велико Търново Цветан Цветанов по време на кръгла маса на тема „Вътрешен ред и сигурност“, провела се в старата столица. На форума присъстваха представители на охранителните фирми, кметове на населени места в общината, преподаватели и студенти от специалностите по национална сигурност във ВТУ и НВУ, бивши полицаи и военни от резерва. „Предвиждаме да засилим присъствието на военните по границата и да ограничим използването на полицейски ресурси от вътрешността на страната. Ще бъдат назначени поне 1000 нови служители на полицията и жандармерията, които ще се грижат за сигурността в малките населени места“, обясни Цветанов.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ заяви, че в програмата за управление на ГЕРБ е заложено изготвянето на интерактивната карта на престъпността, а една от основните цели е въвеждане на видеонаблюдение във всички общини. „Правовият ред е гарант за демократичността и просперитета на една държава, затова поставяме сериозен фокус върху тази тема“, каза Цветан Цветанов.
ГЕРБ предвижда комплекс от мерки и за справянето с телефонните измами, тормозещи основно възрастното население, включително и законово ограничение на броя предплатени сим карти, които може да използва едно лице. „В периода от 2019 до 2013 щетите, нанесени от този вид престъпления са 1.8 – 2 млн. лв. По-късно цифрата многократно нараства, достигайки почти до 6 милиона. Няма адекватно правораздаване за този вид престъпност, защото дори когато има достатъчно доказателства, тези лица получават условни осъдителни присъди в 68 процента от случаите“, коментира водачът на листата на ГЕРБ-Велико Търново.

Пред присъстващите Цветанов представи и революционното предложението за въвеждане на тестове за наркотици в училищата, при съгласие на родителите. „Информацията от тестовете ще се предоставя само на родителите и ще бъде на доброволен принцип, но навременната информираност на семействата е от изключителна важност, за да се върне младият човек в нормалния ритъм“, обясни той.

Доклад от център за изследване на демокрацията, обхващащ периода от 1999-2016г., показва, че най-ниските нива на корупция у нас са регистрирани през 2010 – 2011 година. Най-големият корупционен натиск е отчетен през 2013-2014 година, по времето на правителството на Орешарски, сочат данните. По повод обвиненията в полицейщина той каза още, че по времето, когато той управляваше МВР институцията се ползваше с над 50 процента обществено одобрение. „Днес обаче на някои им е удобно бързо да се забравят грабежите, отвличанията, показните убийства, които бяха пресечени от ГЕРБ“, коментира още Цветан Цветанов.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.