Заседава Областната комисия за борба с епизоотичните ситуации в Търново

Валентин Радев за чумата: Всички, които отиват в засегнатите райони, разнасят зараза

16 годишна катастрофира, докато се учи да шофира

Откраднаха близо десет хиляди лева от каса на управителя на магазин в столичният квартал „Младост“

За Русия е нормално да води хибридни войни, заяви Ангела Меркел

Кметът Йорданка Фандъкова: Над 200 хил. лв за пет църкви дава Столичната община Заедно с Арменската църква, религиозните общности с храмове в карето на толерантността вече ще станат пет

Бургаски математици с медали от Хонг Конг

Русенка благодари на шуменските полицаи за спасени 10 000 лв.

Тръмп готов да наложи по-високи мита на целия китайски внос

Прокуратурата поиска арест за педофил

Румен Порожанов: Продължават клиничните прегледи на животни

Федерацията по щанги плати глобата от 250 хил. долара на IWF Тя беше наложена след положителните допинг проби от март 2015 г.

Кметът Фандъкова глоби фирма за увредено дърво при ремонта на „Граф Игнатиев“

Трима ранени при катастрофи са в областната болница в Сливен

Държавата насърчава отстрела на диви свине, ловците ще взимат проби за африканска чума

Цветан Цветанов: ГЕРБ предвижда въвеждането на доброволни тестове за наркотици в училищата

ГЕРБ няма да позволи населените места да бъдат лишени от полицейско присъствие, както това се случи след реформата „Йовчев“ по време на управлението на Пламен Орешарски. Рязката промяна в нормативната уредба през 2013 година доведе до демотивиране на състава и на освобождаване на много полицейски служители. Голяма част от полицаите във вътрешността на страната бяха командировани на българо-турската граница, оголвайки населените места във вътрешността.

Това каза заместник-председателят на ГЕРБ и водач на листата на ГЕРБ-Велико Търново Цветан Цветанов по време на кръгла маса на тема „Вътрешен ред и сигурност“, провела се в старата столица. На форума присъстваха представители на охранителните фирми, кметове на населени места в общината, преподаватели и студенти от специалностите по национална сигурност във ВТУ и НВУ, бивши полицаи и военни от резерва. „Предвиждаме да засилим присъствието на военните по границата и да ограничим използването на полицейски ресурси от вътрешността на страната. Ще бъдат назначени поне 1000 нови служители на полицията и жандармерията, които ще се грижат за сигурността в малките населени места“, обясни Цветанов.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ заяви, че в програмата за управление на ГЕРБ е заложено изготвянето на интерактивната карта на престъпността, а една от основните цели е въвеждане на видеонаблюдение във всички общини. „Правовият ред е гарант за демократичността и просперитета на една държава, затова поставяме сериозен фокус върху тази тема“, каза Цветан Цветанов.
ГЕРБ предвижда комплекс от мерки и за справянето с телефонните измами, тормозещи основно възрастното население, включително и законово ограничение на броя предплатени сим карти, които може да използва едно лице. „В периода от 2019 до 2013 щетите, нанесени от този вид престъпления са 1.8 – 2 млн. лв. По-късно цифрата многократно нараства, достигайки почти до 6 милиона. Няма адекватно правораздаване за този вид престъпност, защото дори когато има достатъчно доказателства, тези лица получават условни осъдителни присъди в 68 процента от случаите“, коментира водачът на листата на ГЕРБ-Велико Търново.

Пред присъстващите Цветанов представи и революционното предложението за въвеждане на тестове за наркотици в училищата, при съгласие на родителите. „Информацията от тестовете ще се предоставя само на родителите и ще бъде на доброволен принцип, но навременната информираност на семействата е от изключителна важност, за да се върне младият човек в нормалния ритъм“, обясни той.

Доклад от център за изследване на демокрацията, обхващащ периода от 1999-2016г., показва, че най-ниските нива на корупция у нас са регистрирани през 2010 – 2011 година. Най-големият корупционен натиск е отчетен през 2013-2014 година, по времето на правителството на Орешарски, сочат данните. По повод обвиненията в полицейщина той каза още, че по времето, когато той управляваше МВР институцията се ползваше с над 50 процента обществено одобрение. „Днес обаче на някои им е удобно бързо да се забравят грабежите, отвличанията, показните убийства, които бяха пресечени от ГЕРБ“, коментира още Цветан Цветанов.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.