Цветан Цветанов: На конгреса на ГЕРБ ще има декларация, че никога няма да се коалираме с БСП

В неделя ще се състои отчетно събрание на ГЕРБ, на което ще бъде предложена декларация, че партията никога няма да се коалира с БСП. Това обяви лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БТВ.

„Ще предложим такава декларация, защото трябва веднъж завинаги да спрем със спекулациите, че имало хора от БСП, които преговаряли с ГЕРБ за съвместно управление”, поясни Цветанов.

По думите му в момента левицата се опитват да дискретират правителството и да провокират постоянно напрежение в политиката.

„Ние имаме една единствена цел във връзка с европейското председателство – да участваме всички в този процес. Опозицията имаше възможност техният лидер да бъде шеф на българския парламент”, каза още Цветанов.

Той е категоричен, че въпреки това „националният отбор” на страната ни трябва да бъде обединен, защото предстои председателство.

„Най-важното е, че когато беше тук председателят на европейския парламент Таяни видя, че всички групи бяха в парламента и слушаха неговото изложение и представата му за Европа”, допълни Цветанов.

„В момента, президентът Румен Радев и БСП са като скачени съдове. И едните говорят за оставка на правителството, и президентът говори за оставка. Оставки могат да искат всички, но в момента мнозинството е стабилно”, коментира още лидерът на ПГ на ГЕРБ.

Коментари

Задължително поле