Вдигат осигуровките за свободните професии Повече ще внасят и фермерите

ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев Постъпило е мотивирано искане от главния прокурор по досъдебно производство

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Хладилното ремарке с 39 трупа влязло във Великобритания през Белгия

„Български пощи” ще разпространяват вестници (обзор)

Доналд Тръмп: Отменяме санкциите срещу Турция Малък брой американски войски ще останат в райони, където има нефт, каза президентът на САЩ

МВнР: Оказваме максимално съдействие на британските власти във връзка с трагедията в Есекс

Тъп компромат срещу Иван Гешев (обзор) Сайт изкара милионер кандидата за главен прокурор

Трафиканти на травестити осъдени в Лондон (обзор) Нашенците подмамвали жертвите с добре платена работа, но ги карали да проституират

Над 100 джихадисти от ИДИЛ са избягали от затвори в Северна Сирия

Подуправителят на БНБ Калин Христов: Ниските лихви променят поведението на младите

„Фолксваген“ е замразил строежа на бъдещия завод в Турция

27 съдии, прокурори и следователи не са декларирали банкови сметки и имущество в чужбина НАП проверява общо 38 лица, заемащи публични длъжности, по разпореждане на главния прокурор след доклади на ДАНС

Цветан Цветанов: ДОСТ е заплаха за националната сигурност

Партия ДОСТ е заплаха за националната сигурност. Това заяви в четвъртък пред журналисти във Велико Търново заместник -председателят на ГЕРБ и водач на листата на партията за великотърновски избирателен район Цветан Цветанов.

В коментара си той се позова на всички медийни публикации в публичното пространство и добави, че в ГЕРБ правят изводи и анализи затова предимно от откритите източници на информация.

„И това много ясно трябва да бъде казано, защото никога досега не е имало такава конфронтация и никой не е правил опити за връщането във времето, когато беше изселническата вълна и възродителния процес. Смятам, че тук определено вече службите и по-специално изпълнителната власт в лицето на служебния кабинет и премиера Огнян Герджиков, също така и президента Румен Радев, трябва да гарантират, че провеждането на изборите извън пределите на страната, във всяка една точка и с основен акцент Турция, за тях някой трябва да поеме отговорността, че ще бъдат проведени честно демократично и прозрачно!“, подчерта Цветанов.

Той напомни, че след изборите на 26 март, ГЕРБ няма да управлява с БСП, ДПС и с ДОСТ.

Той предположи и защо е получила съдебна регистрация партията на Лютви Местан.
„Знаете, че за една съдебна регистрация политическите партии нямат отношение, нито пък изпълнителната власт, знаете че прокуратурата е в състояние да протестира и да даде съответните доказателства, ако има нещо смущаващо за нерегистрирането на една партия. Може би към тогавашния момент не е имало достатъчно основание регистрацията да бъде отказана“, заяви Цветанов.
Зам.лидерът на ГЕРБ изрази тревога и затова, което се наблюдава по време на предизборните си обиколки в смесените региони в България.

„Говоря по-специално за Кърджалийско. Такова изострено противопоставяне има предимно в Джебел, защото знаете, че Мехмед Юмер, който беше председател на ДПС за областта, сега е водач на ДОСТ в кърджалийска област. В Родопите също текат тревожни процеси, по- специално в Сърница, това което виждам в Мадан, в Рудозем, изключително тежка конфронтация има и в Корница, в Благоевградска област, където също има сериозен проблем“, сподели Цветанов.

По думите му, ДОСТ вече чрез медиите е успяла да разкрие голяма част от своята същност и философия, както и подкрепата, която получава от чужда държава.

„ Но при едно бъдещо управление, ГЕРБ не трябва да допусне една партия, независимо коя е тя, тя да бъде посредник между добросъседските отношения между държавите Турция и България. След изборите това, което премиерът Бойко Борисов винаги е правил е, да има добри отношения с всички държави- съседи и нещата да се случват на принципна основа. И ГЕРБ е единствената партия, която в този 27- годишен период на преход, разби монопола на ДПС“, добави Цветанов.

Той изрази надежда, че и останалите партии, които ще влязат след това в парламента, ще трябва да се съгласят, че двустранните отношения между България и Турция ще трябва да бъдат добри и добросъседски.
„ Разбира се, за да постигнеш част от целите си, трябва да бъдеш част от Обединена Европа. Защото ние без тези европейски ценности, без тази солидарност, която получаваме от Европа и общата колективна сигурност от НАТО, сами разбирате, че няма как да се справим“, категоричен е Цветан Цветанов.
По отношение на засилващото се влияние на исляма в Кърджалийско и Родопите и имамите там, Цветанов подчерта, че в новия парламент трябва да има промени в Закона за вероизповеданията и там да се регламентира точно ангажимента на държавата. Да не се допускат изучаването на български граждани в училищата и ВУЗ-овете в арабските страни и Саудитска Арабия, а защо не и създаването на Висше мюсюлманско училище и в България. Той посочи Австрия за премиер със законодателни инициативи в това отношение.

Цветанов припомни, че само през двете правителства на ГЕРБ, са строени и ремонтирани църкви и манастири. Освен, че са подпомагани ремонти на храмовете чрез партийната субсидия на ГЕРБ, са били финансирани и от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет и най-вече, чрез проекти по Програмата за развитие на селските райони.

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.