Доброволци помагаха в гасенето на пламнал навес в Свищовско Спасена е съседна сграда от пламъците

Социалният министър: Бизнесът е недоволен от повишаването на минималната работна заплата

Протест на ученици, учители и родители в Сливен в защита на училище

Гърция и Македония започват нов кръг от преговорите относно спора за името

Отбелязваме Антоновден

Биткойнът се срина с 25 на сто на азиатските пазари

Чавушоглу: Турция може да разшири военната си операция в Северна Сирия

Папа Франциск поиска прошка за извършените от католически духовници посегателства срещу деца

Косовският премиер призова да не се използва убийството на Оливер Иванович за политически цели

Доклад на „Фрийдъм хаус“: България е свободна страна, но медиите й – само донякъде

Тръмп е в отлично здраве, заяви лекарят на Белия дом

Около 1400 мигранти бяха спасени в Средиземно море

Нови по-строги санкции към КНДР обмислят САЩ и Канада

В Якутия измериха -67 градуса по Целзий

Появи се нов свидетел на убийството на Петър Христов

Цветан Цветанов: ДОСТ е заплаха за националната сигурност

Cнимка Веселина Ангелова

Партия ДОСТ е заплаха за националната сигурност. Това заяви в четвъртък пред журналисти във Велико Търново заместник -председателят на ГЕРБ и водач на листата на партията за великотърновски избирателен район Цветан Цветанов.

В коментара си той се позова на всички медийни публикации в публичното пространство и добави, че в ГЕРБ правят изводи и анализи затова предимно от откритите източници на информация.

„И това много ясно трябва да бъде казано, защото никога досега не е имало такава конфронтация и никой не е правил опити за връщането във времето, когато беше изселническата вълна и възродителния процес. Смятам, че тук определено вече службите и по-специално изпълнителната власт в лицето на служебния кабинет и премиера Огнян Герджиков, също така и президента Румен Радев, трябва да гарантират, че провеждането на изборите извън пределите на страната, във всяка една точка и с основен акцент Турция, за тях някой трябва да поеме отговорността, че ще бъдат проведени честно демократично и прозрачно!“, подчерта Цветанов.

Той напомни, че след изборите на 26 март, ГЕРБ няма да управлява с БСП, ДПС и с ДОСТ.

Той предположи и защо е получила съдебна регистрация партията на Лютви Местан.
„Знаете, че за една съдебна регистрация политическите партии нямат отношение, нито пък изпълнителната власт, знаете че прокуратурата е в състояние да протестира и да даде съответните доказателства, ако има нещо смущаващо за нерегистрирането на една партия. Може би към тогавашния момент не е имало достатъчно основание регистрацията да бъде отказана“, заяви Цветанов.
Зам.лидерът на ГЕРБ изрази тревога и затова, което се наблюдава по време на предизборните си обиколки в смесените региони в България.

„Говоря по-специално за Кърджалийско. Такова изострено противопоставяне има предимно в Джебел, защото знаете, че Мехмед Юмер, който беше председател на ДПС за областта, сега е водач на ДОСТ в кърджалийска област. В Родопите също текат тревожни процеси, по- специално в Сърница, това което виждам в Мадан, в Рудозем, изключително тежка конфронтация има и в Корница, в Благоевградска област, където също има сериозен проблем“, сподели Цветанов.

По думите му, ДОСТ вече чрез медиите е успяла да разкрие голяма част от своята същност и философия, както и подкрепата, която получава от чужда държава.

„ Но при едно бъдещо управление, ГЕРБ не трябва да допусне една партия, независимо коя е тя, тя да бъде посредник между добросъседските отношения между държавите Турция и България. След изборите това, което премиерът Бойко Борисов винаги е правил е, да има добри отношения с всички държави- съседи и нещата да се случват на принципна основа. И ГЕРБ е единствената партия, която в този 27- годишен период на преход, разби монопола на ДПС“, добави Цветанов.

Той изрази надежда, че и останалите партии, които ще влязат след това в парламента, ще трябва да се съгласят, че двустранните отношения между България и Турция ще трябва да бъдат добри и добросъседски.
„ Разбира се, за да постигнеш част от целите си, трябва да бъдеш част от Обединена Европа. Защото ние без тези европейски ценности, без тази солидарност, която получаваме от Европа и общата колективна сигурност от НАТО, сами разбирате, че няма как да се справим“, категоричен е Цветан Цветанов.
По отношение на засилващото се влияние на исляма в Кърджалийско и Родопите и имамите там, Цветанов подчерта, че в новия парламент трябва да има промени в Закона за вероизповеданията и там да се регламентира точно ангажимента на държавата. Да не се допускат изучаването на български граждани в училищата и ВУЗ-овете в арабските страни и Саудитска Арабия, а защо не и създаването на Висше мюсюлманско училище и в България. Той посочи Австрия за премиер със законодателни инициативи в това отношение.

Цветанов припомни, че само през двете правителства на ГЕРБ, са строени и ремонтирани църкви и манастири. Освен, че са подпомагани ремонти на храмовете чрез партийната субсидия на ГЕРБ, са били финансирани и от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет и най-вече, чрез проекти по Програмата за развитие на селските райони.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.