Цветан Цветанов: Държавата ще отстоява обществения интерес по казуса с волфрамовата мина

Тази среща я правим след избори, за да покажем, че за разлика от останалите политици, ние от ГЕРБ не забравяме нашите избиратели след изборите. Когато има политическа воля като тази на правителството на Бойко Борисов, полагаме усилия да решим проблема с пътя от Велинград. Това заяви председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на срещата си с жителите на село Кръстава, които поскаха от него съдействие за ремонт на местния път.

„24-километровата отсечка сега е част от горския фонд и трябва да се извади от там, за да продължи асфалтирането на останалите 12 километра. Трябва да се възползваме и от европейската солидарност, когато пътят бъде прехвърлен към общината. Отпуснахме 50 000 лева от държавния бюджет за пътя до Крастава. Допълнително община Велинград ще дофинансира ремонта“, подчерта Цветанов. Той пое ангажимент до края на мандата на ГЕРБ пътят да бъде готов.

Другият голям проблем, който жителите на Кръстава поставиха пред Цветан Цветанов, беше волфрамовата мина. „Проблемът с мината е голям. Концесията е от 2009 година. В момента полагаме максимални усилия този прекрасен район да се запази. Ако има мина, няма да има туризъм във Велинград. Последиците ще са големи и за горския фонд, и за земеделието“, обясни заместник-председателя на ГЕРБ. Цветанов бе категоричен, че държавата ще отстоява обществения интерес. „Няма цена, когато ти съсипваш живота на местните хора. Затова аз съм благодарен на министър Нено Димов, че прие присърце проблема, както и на кмета на Велинград Костадин Коев. Ще се съобразим с вашата воля, с волята на жителите на Велинград и с волята на инвеститорите в туризма в региона“, каза още Цветанов пред жителите на Кръстава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика